Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:57:08 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Megalomania, głupota czy dywersja  (Przeczytany 20066 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
bielik
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« : Padziernika 06, 2014, 07:00:50 »

http://www.pzhkipe.org/aktualnosci/206-miedzynarodowe-mistrzostwa-pohala-2014
W dniach od 5 do 9 listopada 2014 roku oddział PZHKiPE w Nowym Targu organizuje III Otwarte Międzynarodowe Mistrzostwa Podhala PZHKiPE. Mistrzostwa odbędą się w Szkole Podstawowej nr 5 w Nowym Targu przy ul Orkana 17. Jest to jedyna wystawa międzynarodowa organizowana w naszym kraju.

http://pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=424:regulamin-wystaw-midzynarodowych-com&catid=19:informacje-z-com&Itemid=55
Regulamin Wystaw Międzynarodowych COM   
Zasady C.O.M., które należy przestrzegać, aby uzyskać status międzynarodowej wystawy C.O.M. (“International C.O.M. Show”).

• Każdy Klub, który chciałby uzyskać status międzynarodowej wystawy C.O.M. musi przesłać wniosek poprzez krajową organizację. Organizacja, jeśli zgodzi się na warunki, musi przesłać wniosek do Przewodniczącego COM (wraz z kopią dla Sekretarza). Zgłaszając wniosek, organizacja krajowa bierze na siebie odpowiedzialność za kalendarz wystawy i jej termin oraz gwarantuje obecność zagranicznych i krajowych sędziów OMJ, wymaganą na wystawie. • Opłata COM za każdy wniosek 500,00 euro
• Wszystkie wnioski muszą znaleźć się w COM, przed 31. grudnia w roku poprzedzającym wystawę. Wnioski powinny zawierać określone terminy wystaw, włączając ustawianie klatek, ocenę sędziowską, otwarcie wystawy dla publiczności, prezentację ptaków, oficjalną ceremonię otwarcia, odbieranie ptaków oraz zakończenie wystawy.
Prosimy o przestrzeganie zasad. Niedotrzymanie procedur może oznaczać odrzucenie tej samej organizacji w przyszłości Zarząd COM zadecydował, że każda międzynarodowa wystawa COM otrzyma siedem specjalnych medali dla hodowców uczestniczących w wystawach.

Czy zarząd PZHKiPE nie robi wrogiej roboty PFO i pozostałym stowarzyszeniom, czy to "tylko pomroczność jasna" ale to już trzeci raz?

Zglut
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 13

« Odpowiedz #1 : Padziernika 06, 2014, 07:32:16 »

No tak, tylko że ta wystawa nie ma statusu międzynarodowej wystawy C.O.M.

bielik
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #2 : Padziernika 07, 2014, 11:04:20 »

No tak, tylko że ta wystawa nie ma statusu międzynarodowej wystawy C.O.M.

Regulamin wystaw PFO też takiej nie przewiduje.

Załącznik do uchwały RF Nr 12/2010 z dnia 3 października 2010 r.

OGÓLNY REGULAMIN KONKURSÓW I WYSTAW
POLSKIEJ FEDERACJI ORNITOLOGICZNEJ

I. REGULAMIN KONKURSÓW
Rozdział 1
Rodzaje i cele konkursów
1.1. Stowarzyszenia należące do Polskiej Federacji Ornitologicznej (PFO) organizują pod jej patronatem konkursy o następujących rangach:
a) ornitologiczne mistrzostwa Polski (OMP),
b) ornitologiczne mistrzostwa regionu (np. Mistrzostwa Śląska, Mistrzostwa Pomorza itp.),
c) ornitologiczne mistrzostwa stowarzyszenia (np. Mistrzostwa PZHKiPE),
d) ornitologiczne mistrzostwa oddziału stowarzyszenia,
e) ornitologiczne mistrzostwa specjalistyczne (np. Ogólnopolskie Mistrzostwa Papużki Falistej, Ogólnopolskie Mistrzostwa Egzotyki, Puchar Polski Kanarków Kształtnych, Czempionat Kanarków Kędzierzawych, Mistrzostwa Klubowe itp.).

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #3 : Padziernika 07, 2014, 03:27:06 »

Witam
Dla mnie jest to wystawa patronowana przez P.Z.H.K i P.E. z udziałem hodowców zagranicznych
i w/g mnie są to działania związane z realizacją zapisu w ich statucie o treści" integracja hodowców ptaków ze szczególnym uwzględniem współpracy transgranicznej Republika Czeska-Rzeczpospolita Polska oraz innymi krajami ościennymi" i trudno to nazwać megalomanią,głupotą  dywersją czy wrogą robotą.
Pozdrawiam

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #4 : Padziernika 07, 2014, 05:03:36 »

Dokładnie tak jest WILKU  Duy umiech , ale najlepiej dowalić tym którzy coś robią i robią to dobrze, po co u nas w kraju rozwijać hodowlaną współpracę miedzy sąsiadami, lepiej bawić się w prawnika i interpretować przepisy. Po co nam w kraju zagraniczni hodowcy, może należałoby się przyjrzeć Mistrzostwom Polski i wyrzucić wszystkich zagranicznych gości Duy umiech. Jakim trzeba być zajadłym typem, żeby podpierać się tym że ktoś robi na złość PFO - Drogi kolego bieliku, ja reprezentuję PFO i nie uważam żeby ktoś robił mi wrogą robotę, wręcz popieram takie przedsięwzięcia - ale żeby był wilk syty i owca cała nazwa wystawy zostanie zmieniona co nie zmienia faktu że jest to jak na razie i będzie wystawa międzynarodowa. Pozdrawiam Jarek

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #5 : Padziernika 07, 2014, 09:35:53 »

Ja jestem za tym, żeby nie zmieniać nazwy wystawy. Określenie międzynarodowa wyjątkowo dobrze pasuje do tej wystawy. Wynika to nie tylko z charakteru wystawy i z racji uczestniczenia zagranicznych hodowców. Prawie wszystko na tej wystawie jest międzynarodowe: począwszy od komitetu organizacyjnego, poprzez uczestników i sędziów a na publiczności skończywszy. Międzynarodowe akcenty pojawią się przy promocji, w organizację wystawy zaangażowane są zagraniczne władze samorządowe, zagraniczne media, zagraniczni sponsorzy. Uważam, że nawet wielkim nietaktem byłoby powiedzieć, że jest to nasza krajowa, polska wystawa.
Nazwa międzynarodowa wynika nie tylko z charakteru wystawy, ale też ze swej historii, tradycji i współpracy polsko-słowackiej. Wystawa na Podhalu ma międzynarodowe akcenty i nikt nie może temu zaprzeczyć.
Nie wiem jak wygląda kwestia prawna "międzynarodowości". Nie wiem czy organizatorzy chcą nawet uzyskać status "International C.O.M. Show", a jeśli chcą to czy poczynili jakieś starania w tej kwestii, czy zajął się tym PZHKiPE czy może KCHFPKaK. Nie wiem czy Regulamin wystaw PFO obowiązuje na wystawie międzynarodowej (w informacjach podanych przez organizatorów nie znalazłem takich informacji). Nawet nie wiem czy zarzuty bielika w tej postaci znajdują jakiekolwiek uzasadnienie w rzeczywistości. Kwestiami prawnymi niech zajmują się organizatorzy i instytucje do tego przeznaczone.
Póki co mamy dużą wystawę o zasięgu międzynarodowym, udział zagranicznych hodowców, zagranicznych ekspertów oceniających ptaki wystawowe. I niech tak zostanie. Organizatorom życzę kolejnych edycji tej wspaniałej wystawy.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #6 : Padziernika 07, 2014, 09:59:58 »

Nie szukajmy dziury w calym. Jezeli cos funkcjonuje i to funkcjonuje dobrze to tylko dziekowac za taka wystawe bo tak naprawde to ile jest ich w Polsce. Bierzmy przykad z PZHKiPE.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #7 : Padziernika 07, 2014, 11:03:58 »

Nie wiem o co drzeć koty. W Regulaminie nie znalazłem ani słowa o patronacie PFO czy C.O.M., więc nie wiem, czego się czepiać. Każdy może sobie zrobić wystawę i nazwać ją jak chce. 

forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #8 : Padziernika 08, 2014, 01:51:56 »

Dokładnie.Jak będziemy się czepiać czegoś co dobrze działa to to nikomu nie posłuży. Może się mylę ale czy np. Exota Ołomuniec nie jest w podobnej sytuacji? Też jest wystawą międzynarodową a z tego co wiem nie jest wpisana wg COM-u do tego typu wystaw.

G001      forpus-klub.cz     kanarkipapugiastryldy.org.pl
LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #9 : Padziernika 09, 2014, 09:29:37 »

bielik wybacz ale g.... wiesz o marketingu. Jeśli na wystawę którą bym organizował przyjechałby ktoś z Brazylii i Australii to mogę nazwać moją wystawę Międzynarodową albo lepiej Światową?
Mam do Ciebie pytanie czy organizowałeś kiedyś wystawę bądź pokaz??

Czepianie się nazwy wystawy wydaje mi totalnie bezsensowne. To nic innego jak "mowa nienawiści" Chichot

Pozdrawiam
Łukasz Wejman Umiech reprezentuje zawsze Tylko siebie

kaduk
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 5

« Odpowiedz #10 : Padziernika 12, 2014, 05:15:02 »

Nie wiem o co drzeć koty. W Regulaminie nie znalazłem ani słowa o patronacie PFO czy C.O.M.

yotan nie napisałeś w którym regulaminie.
W tym jest http://pfo.info.pl/images/pdf/regulaminy/01_orkiw.pdf

Każdy może sobie zrobić wystawę i nazwać ją jak chce. 

Oczywiście, że tak pod warunkiem że nie należy do PFO
§ 20 Statutu PFO
Członkowie rzeczywiści zobowiązani są do:
1) przestrzegania postanowień statutu, uchwał, regulaminów i decyzji władz Federacji;
2) brania czynnego udziału w działalności Federacji i realizacji jej celów oraz dbania o dobre imię Federacji

PZHKiPE jest członkiem założycielem PFO i powinno dawać przykład w dbaniu o dobre imię PFO.
A jak jest to widać?

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #11 : Padziernika 12, 2014, 05:42:19 »

Właśnie takimi działaniami jak organizacja Międzynarodowych Mistrzostw Podhala PZHKiPE dba o dobre imię PFO i wszyscy to widzą.
A ty kaduku vel bieliku vel ciamplu vel puchaczu nie studiuj tak paragrafów bo ci żyłka strzeli Duy umiech najpierw się zorientuj o czym piszesz a potem wylewaj swoje frustracje. Tak jak sam kiedyś pod którymś z ników napisałeś o papudze ze nie jest osoba bezimienną, wiedz wiedz ze ty tez nie jesteś. Naprawdę przeraża mnie twoja zajadłość i brak zrozumienia, a twoje działania są dokładnie zaprzeczeniem paragrafu 20 statutu PFO - przykro mi bardzo z tego powodu. Nie wiem co chcesz osiągnąć ale jeżeli to tylko twoje widzimisię i chęć udowodnienia swojej mądrości to szkoda słów.

kaduk
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Padziernika 12, 2014, 05:54:07 »

Jeśli na wystawę którą bym organizował przyjechałby ktoś z Brazylii i Australii to mogę nazwać moją wystawę Międzynarodową albo lepiej Światową?  

LaKi jeżeli zorganizujesz wystawę "Łukasz Wejman Show, międzynarodowa, czy światowa" to twoja sprawa.
Natomiast gdy PZHKiPE jest w PFO to już inna sprawa, bo PFO musi przestrzegać statut i regulaminy COM jako jej członek.
Stowarzyszenia będące członkami w PFO zobowiązały się przestrzegać statut i regulaminy PFO, które muszą być zgodne z przepisami COM-owskimi.
Nazwa tej wystawy to: III Otwarte Międzynarodowe Mistrzostwa Podhala PZHKiPE

OGÓLNY REGULAMIN KONKURSÓW I WYSTAW
POLSKIEJ FEDERACJI ORNITOLOGICZNEJ

I. REGULAMIN KONKURSÓW
Rozdział 1
się kłania przyszłemu sędziemu PFO którego powinna cechować rzetelność.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #13 : Padziernika 12, 2014, 06:14:41 »

więc odpowiem ci tak "rzetelny człowieku" żadna organizacja ani COM ani PFO  nie może narzucić swojego patronatu nad wystawą.
Jeżeli ktoś chce zorganizować międzynarodową wystawę to ją robi, jak chce aby była pod patronatem COM działa zgodnie z regulaminem COM jak nie chce robi ją jak uważa - przykład OŁOMUNIEC 2014. Trochę myślenia by ci nie zaszkodziło Duy umiech

kaduk
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #14 : Padziernika 12, 2014, 06:16:27 »

Właśnie takimi działaniami jak organizacja Międzynarodowych Mistrzostw Podhala PZHKiPE dba o dobre imię PFO i wszyscy to widzą.

Wystawa ta nie zgłoszona do COM-u a międzynarodowa? pigmej ty tam sędziujesz a masz uprawnienia międzynarodowe, nie masz i jesteś pewien że nie stracisz uprawnień po sędziowaniu w Nowym Targu?

Strony: [1] 2 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!