DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« : Stycznia 08, 2015, 09:56:19 » |
|
Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2014 już dawno za nami. Nadeszła pora na podsumowanie tej najważniejszej dla polskich hodowców wystawy. Wszystkich hodowców serdecznie zapraszamy do udziału w anonimowej ankiecie, dzięki której będziemy mogli poznać Wasze opinie na temat OMP. Ankieta będzie aktywna do 31 stycznia 2015 r. Po zakończeniu ankiety, wszystkie wpisy zostaną zebrane i przekazane Radzie Federacji PFO oraz opublikowane na forach i portalach społecznościowych. Czas potrzebny na wypełnienie ankiety szacujemy na 5-10 minut. Miejmy nadzieję że Polska Federacja Ornitologiczna zainteresuje się taką oceną hodowców oraz wypracuje odpowiednie rozwiązania na przyszłość, bo jak powtarza Rada Federacji PFO - hodowcy są najważniejsi! My również hołdujemy tej zasadzie. Dziękujemy. Wypełnij ankietę
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2015, 08:47:52 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 08, 2015, 10:45:04 » |
|
Wg mnie ankieta jest skonstruowana tendencyjnie, tak, żeby ośmieszyć i skrytykować PFO. Ułożyłeś ankietę pod swoje poglądy, nie jest obiektywna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 09, 2015, 08:11:52 » |
|
Sama ankieta to bardzo dobry pomysł. Uważam,że powinna być rozdawana do wypełnienia na OMP. Tyle,że tu pytania niektóre są nieco kontrowersyjne.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 09, 2015, 08:31:08 » |
|
Tyle,że tu pytania niektóre są nieco kontrowersyjne.
Niektóre wręcz idiotyczne. Ale pomysł z ankietą dla hodowców uczestniczących w OMP super.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 09, 2015, 09:33:36 » |
|
Ooo coś nowego! Muszę przyznać, że jestem zaskoczony pomysłem DarekF'a. Wprawdzie na naszym wortalu jest możliwość zakładania ankiety w wątku, ale to nie to samo co zaproponował DarekF. Widzę, że to nowa jakość! Nie znam się ani na badaniu opinii publicznej, ani na socjologii, więc trudno mi ocenić jakość tej ankiety. Na pewno dla jednych wszystkie pytania są subiektywne, a dla innych obiektywne. Dla jednych mądre, dla innych głupie. Jakie by one nie były, to sądzę, że dobrze się wreszcie stało, że komuś wreszcie zależy na opinii hodowców. Będzie to chyba pierwsze historyczne badanie. Każdy hodowca sam może zdecydować czy chce brać udział w tym badaniu czy nie i sam może wpisać co uważa za stosowne. Skoro badanie jest anonimowe, to nikt nie będzie wiedział co taki taki Kowalski faktycznie napisał. To właśnie mi się podoba. Z tego na napisał w pierwszym poście tego wątku DarekF wynika, że prowadzi to badanie nie dla siebie, ale dla nas wszystkich. Nie mam pojęcia jak będzie wyglądać publikacja wyników tej ankiety, ale zapewne da się z tego wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość i da się poznać zdanie hodowców w różnych, ważnych sprawach. Sama ankieta wydaje się prosta i łatwa do wypełnienia. Czas poświęcony na to badanie nie jest długi i myślę, że Użytkownicy wortalu wypełnią tę ankietę. Pytania w sumie są proste i nie powinny stanowić większych problemów dla hodowców, szczególnie tych uczestniczących w OMP. Ważny będzie dla mnie sam sposób przedstawienia wyników. Jeśli będą to tylko podane w postaci przetworzonej, to można będzie mieć uwagi do samego procesu przetwarzania, ale jeśli opublikowane zostaną jakieś surowe dane, to badanie będzie bardziej wiarygodne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 09, 2015, 10:54:03 » |
|
DarekF by mieć prawdziwy obraz tego co pokaże ankieta powinni ją dostać wszyscy hodowcy jacy są zrzeszeni w PFO bez wyjątków, na samym Wortalu jej zamieszczenie nie będzie w żaden sposób miarodajne do zdania hodowców z całej Polski. Po drugie faktycznie część pytań ułożyłeś mało merytorycznie w odniesieniu do rzeczywistości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 09, 2015, 11:00:03 » |
|
Ankieta jest zrobiona po raz pierwszy, za wszystkie uwagi dziękuję, przydadzą się na przyszłość gdyby taka ankieta była tworzona cyklicznie. Pytania dla jednych są dobre dla innych nie, ale niczego nie narzucają, każdy kto ją wypełni ma możliwość napisania swojego zdania, jeśli tylko ma ochotę na wypełnienie ankiety bo nikt nie jest zmuszany do jej wypełnienia.
Ankieta przedstawi nam wszystkim zdanie na temat PFO i OMP, najważniejsze w tym wszystkim jest to że będą to właśnie Wasze głosy i opinie a nie moje bo moje zdanie już znacie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 09, 2015, 11:02:12 » |
|
DarekF by mieć prawdziwy obraz tego co pokaże ankieta powinni ją dostać wszyscy hodowcy jacy są zrzeszeni w PFO bez wyjątków, na samym Wortalu jej zamieszczenie nie będzie w żaden sposób miarodajne do zdania hodowców z całej Polski. Po drugie faktycznie część pytań ułożyłeś mało merytorycznie w odniesieniu do rzeczywistości.
Póki co nie ma możliwości dotarcia do wszystkich hodowców tak jak chciałbym tego ja czy Wy. W miarę możliwości ankieta jest publikowana również w innych miejscach co prawdopodobnie zwiększy zasięg ankiety.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 42
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 09, 2015, 12:27:34 » |
|
Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2014 już dawno za nami. Nadeszła pora na podsumowanie tej najważniejszej dla polskich hodowców wystawy. Wszystkich hodowców serdecznie zapraszamy do udziału w anonimowej ankiecie, dzięki której będziemy mogli poznać Wasze opinie na temat OMP. Ankieta będzie aktywna do 31 stycznia 2015 r. Po zakończeniu ankiety, wszystkie wpisy zostaną zebrane i przekazane Radzie Federacji PFO oraz opublikowane na forach i portalach społecznościowych.
Czy RF PFO zleciła badanie opinii publicznej (hodowców), jeżeli nie to DarekF podszywa się pod RF PFO i czy takie działanie jest zgodne z prawem. Chyba najwyższy czas by w kancelaria prawna zapoznała się z wpisami na wortalu i nie tylko osób takich jak: papuga, DarekF, wloczykij, ZBYSZEK 0710 oraz czy wortal działa zgodnie z regulaminem forum. Miejmy nadzieję że Polska Federacja Ornitologiczna zainteresuje się taką oceną hodowców oraz wypracuje odpowiednie rozwiązania na przyszłość, bo jak powtarza Rada Federacji PFO - hodowcy są najważniejsi! My również hołdujemy tej zasadzie. Dziękujemy.
My to znaczy kto, Ty i Twoi mocodawcy skoro takim jak Ty, papuga i inni umożliwiają działania na szkodę PFO na wortalu. Jest to tym bardziej nie zrozumiałe, że Mark jest prezesem PZHKiPE członka założyciela PFO i ci osobnicy plując na PFO plują także na Ciebie i na zarząd PZHKiPE.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 09, 2015, 12:53:45 » |
|
Mam dwa zastrzeżenia:
1) Ankietę każda osoba może wypełnić kilka razy, przez co wyniki nie są miarodajne
2) Ankieta zapisuje na dysku użytkownika ciasteczka - nie informując o tym użytkownika, przez co łamie polskie prawo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 09, 2015, 01:04:47 » |
|
Mam dwa zastrzeżenia:
1) Ankietę każda osoba może wypełnić kilka razy, przez co wyniki nie są miarodajne
2) Ankieta zapisuje na dysku użytkownika ciasteczka - nie informując o tym użytkownika, przez co łamie polskie prawo.
Dzięki klapuchSkontaktuje się z firmą która jest właścicielem strony na której została założona ankieta, to oni odpowiadają za brak informacji. W sprawie możliwości wielokrotnego wypełnienia ankiety również się zapytam. ryba.k ankietę może założyć każdy, Ty ja, i każdy kto zechce. Nikt się nie podszywa pod PFO, bo niby dlaczego miałbym to robić? Jakbym chciał się podszywać pod PFO to napisał bym to wszystko inaczej. Jak chcesz poruszać kwestię wpisów na wortalu to załóż nowy wątek, a nie pisz tam gdzie rozmawia się na inny temat, nie zapominaj również o wolności słowa. każdy możne wyrażać swoje poglądy i w sumie pisać to co mu się chce. Głównym ograniczeniem to regulamin danej strony internetowej ( wortale, portale etc. ) oraz poziom kultury.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 09, 2015, 07:05:21 » |
|
To, że ta ankieta nie jest dopracowana, nie znaczy że pomysł ankiety nie jest bardzo dobry. A żeby dotrzeć do wszystkich hodowców wystarczy rozesłać link do prezesów stowarzyszeń, a oni niech rozpowszechniają ankietę. Tylko że nikt nie będzie odpowiadał na ankietę prywatną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 09, 2015, 07:25:23 » |
|
ryba.k,idź do kancelarii prawnej,jeśli tylko to Cię uspokoi. Ale pamiętaj,że: "Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"(George Orwell)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #13 : Stycznia 09, 2015, 07:37:15 » |
|
Jeśli pytania Wam nie odpowiadają,napiszcie propozycje zmian,DarekF zrobi na tej podstawie inną ankietę i spróbujemy coś ruszyć z ankietą poprawioną. Piszcie,co Wam nie pasuje i na początek stworzymy ankietę,a potem zrobimy sobie niezależny ośrodek badawczy i spróbujemy dotrzeć do hodowców  A co 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #14 : Stycznia 09, 2015, 08:32:31 » |
|
To, że ta ankieta nie jest dopracowana, nie znaczy że pomysł ankiety nie jest bardzo dobry. A żeby dotrzeć do wszystkich hodowców wystarczy rozesłać link do prezesów stowarzyszeń, a oni niech rozpowszechniają ankietę. Tylko że nikt nie będzie odpowiadał na ankietę prywatną.
yotan z przyjemnością rozesłałbym ankietę do stowarzyszeń ale nie mam e-maili do prezesów. Jednak ankieta nie jest skierowana tylko do hodowców zrzeszonych w PFO, lecz również do tych którzy nie są zrzeszeni, możliwe ze ankietę wypełnią osoby które były tylko widzami na wystawie i chcieli by wyrazić swoje zdanie na temat tego co widzieli, wszak pod tym kątem też trzeba patrzeć bo zwiedzający to bardzo ważna " część programu ". Może kiedyś PFO będzie chciało stworzyć taką ankietę, lub zlecić ją komuś i wtedy taka osoba dostanie upoważnienie od PFO co powinno wystarczyć aby można rozesłać ankietę do stowarzyszeń jako oficjalną ankietę PFO. Zmiany w obecnej ankiecie nie będą wprowadzane z racji na jej trwanie, jeśli coś będzie nie jasne i nie będzie czegoś można określić czy wyjaśnić to wtedy przeprowadzi się badanie uzupełniające. Jest to nowy pomysł i jest on obarczony wieloma niedoskonałościami , z czego zdaję sobie sprawę, jednak trzeba od czegoś zacząć aby poznać stanowisko hodowców w kluczowych sprawach o organizacji OMP i funkcjonowaniu PFO. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|