Dlatego szanując ich czas,nie pogniewam się,jeżeli zdecydują się podnieść wysokość składki.
Żeby było im łatwiej.
hehe i jak ma ta kasa im pomoc?? będzie za nich odbierać telefony i maile ?? czy będzie przyjmować na Twarz wulgarne wypowiedzi "hodowców" ??
Czy mają wynająć człowieka który będzie się poddawał linczowaniu bez tych "dziwnych członków"

Pieniądze są potrzebne do czegoś innego, myślisz że bez większej składki da się podnieść poziom np. OMP?
PFO jeśli ma jakieś cele to pewnie chce je zrealizować, za darmo nikt niczego nie da a RF z własnej kieszeni nie dołoży. 30zł / rok to zdecydowanie za mało, to w stowarzyszeniu psów rasowych płaca 50zł.
PFO musi być samo wystarczalna, i nie liczyć na urząd miasta czy sponsorów, jeśli natomiast sponsorzy się znajdą to będzie to na plus, bo zaoszczędzoną kasę można przeznaczyć na inne cele.
Jeśli natomiast wolicie aby wszystko stało w miejscu, to oczywiście niech zostanie te 30zł/rok, będzie jak do tej pory, czyli " jakoś będzie" . Ciekawe tylko jak długo taka sytuacja będzie tolerowana.
Kwestia wulgaryzmów etc. - decydując się na stanowisko w PFO należy się liczyć z takimi chamskimi zachowaniami niektórych hodowców. Jest to oczywiście zachowanie nie do przyjęcia, ale należy się z nim liczyć bo nie każdy potrafi rozmawiać w sposób cywilizowany. Takie osoby były, są i będą bez znaczenia jakie osoby będą w zarządzie PFO.
I co został ogłoszony na stronie PFO a gdzie ta informacja do stowarzyszeń ja takiej nie otrzymałem ,co mam możliwości przekazania większosci członkom za pomocą e-mail oraz była możliwośc na spotkaniu, i o czym tu dyskutować.
Ech, i znowu kłania się przepływ informacji - wystarczyło napisać, że email nie dotarł, wysłałbym jeszcze raz. A tak chowasz urazę już kolejny miesiąc. I po co?
Poza tym niektóre skrzynki email zakładane są na jakiś dziwnych serwerach w stylu "serduszko.org", a potem ludzie się dziwią, że emaile nie dochodzą

Może warto było by rozważyć wprowadzenie systemu który będzie obsługiwał masowe wysyłanie maila a tym samym monitorował czy e-mail dotarł, czy został otwarty i czy e-mail w ogóle jest poprawny? Dodam że system jest darmowy dla małych ilości wysyłanych maili. System prosty w obsłudze.
Fajnie by było gdyby wszystkie stowarzyszenia postarały się o strony www na odpowiednich domenach wraz z przypisanymi e-mailami do danej domeny, nie było by wtedy problemu.
DarekF,RNA07TE
Ile płacicie składek u siebie?
Ja płacę 12 funtów jeśli chodzi Ci o IGBA ,tylko że jest to stowarzyszenie specjalistyczne i ni jak ma się to do składki w stowarzyszeniu w PL gdzie są inne wymagania.