Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 06:18:34 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2015 roku?  (Przeczytany 111975 razy)
0 uytkownikw i 2 Goci przeglda ten wtek.
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #75 : Stycznia 28, 2015, 01:56:30 »

Np. za większe pieniądze można wynająć halę która pozwoli zorganizować OMP z prawdziwego zdarzenia, można zakupić nagrody a i być może dało by się wygospodarować kasę na nagrody rzeczowe dla mistrzów.

Może wyjaśnię. Ostatnio otrzymaliśmy ofertę hali w kwocie 67 tysięcy brutto. Roczny budżet PFO wynosi ok. 30 tysięcy. nawet jak zwiększymy składkę do 50 zł to budżet będzie wynosił 50 tysięcy. Musimy się zgodzić, że nie wynajmiemy wypasionej hali, do tego nie będzie nagród rzeczowych ani wodotrysków. Gdyby liczba hodowców była liczona w dziesiątkach tysięcy może byłaby taka szansa, ale bądźmy szczerzy - gdyby zebrać wszystkich hodowców powstałaby zaledwie mała wioska.

Nie chodzi o wodotryski a na nagrody rzeczowe można wykorzystać sponsorów, ale to oczywiście tez nie musi być, to tylko tak mi się napisało jako dodatkowa atrakcyjność.

Pomijając powyższe to można by podnieść składkę do 50tyś. + wyszukiwać sponsorów którzy by wyłożyli kasę, ale wtedy trzeba im powiedzieć że będzie dużo ludi ( tutaj marketing musi działać ) że planuje się pewną ilość hodowców etc. wtedy łatwiej będzie ich przekonać do sponsoringu. Jeśli nie sponsoring, to sprzedaż miejsc handlowych, zrobić po prostu mini targi przy założeniu że będzie większa hala w dobrej cenie.

Oczywiście w tym roku będzie sobie trzeba radzić z budżetem który się ma bo jest zbyt późno na podniesienie składki i załatwienie innych spraw, ale już można zacząć myśleć i uchwalać sprawy na rok 2016 i dążyć do tego aby to w 2016 roku wypaliła ta ogromna zmiana. 

Klapuch nawet jakby przyszła połowa tej wioski to pewnie wiesz ile można zrobić z nimi w sprawie OMP?Umiech no właśnie - gdyby przyszła.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #76 : Stycznia 28, 2015, 02:09:27 »

Zgodzę się,że jak za bardzo podniesiesz składkę,to Cię hodowcy zeżrą,ale wydaje mi się,ze mając 50 tys będzie łatwiej niż mając 30 tys.
Nie musimy mieć imprezy w Szeratonie.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #77 : Stycznia 28, 2015, 05:17:29 »

Nie potrzeba większej hali, bo rozmiar imprezy nie zależy od wielkości hali, tylko od ilości ptaków.
Z nagród rzeczowych można zrezygnować. Może nie od razu w całości, bo by się co poniektórzy popłakali, ale np. nie musi być puchar za wszystko. Jeśli hodowca zajmie więcej niż jedno wybitne miejsce, to dostanie tylko jeden puchar.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #78 : Stycznia 28, 2015, 05:32:39 »

Nie potrzeba większej hali, bo rozmiar imprezy nie zależy od wielkości hali, tylko od ilości ptaków. 

A jak stanie się cud i ptaków będzie 3000, 4000 ? hala i tak większa będzie potrzebna, kto wie może i w tym roku? Umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #79 : Stycznia 28, 2015, 06:18:06 »

to sobie wytatuuję na pośladku motylka Umiech

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #80 : Stycznia 28, 2015, 07:55:07 »

Powtórzę tu zdania przedmówców, jest jakaś hierarchia i do RF powinni dzwonić PREZESI stowarzyszeń a nie pojedynczy hodowcy.
Jeśli była by zachowana "droga służbowa" pomogła by też rozkręcić poszczególnych prezesów do działania. Prezes stowarzyszenia X dostałby np. 10 postulatów od hodowców z jego stowarzyszenia i przedstawiłby to jednym mailem bądź jednym telefonem a w chwili obecnej dzwoni do RF 10 hodowców. Czy dla Was to normalne??

W RF są też tylko ludzie mają rodziny, mają swoje pasje (między innymi PTAKI) do tego pracują zawodowo a jeszcze muszą charytatywnie wysłuchiwać OBELGI od ludzi/hodowców. Chyba nie należy to do najprzyjemniejszych zadań społecznych. Smutny

Jeśli chodzi o platformę to sam też chciałbym aby powstała jak najszybciej ale z tego co wiem to kwestia pieniędzy. Jeśli wynajęto by dużą firmę koszt byłby znacznie większy, a pamiętajcie że i tak już ludzie krzyczeli że pieniądze są wydawane na jakaś platformę.

Pozdrawiam

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #81 : Stycznia 28, 2015, 08:26:14 »

Dlatego szanując ich czas,nie pogniewam się,jeżeli zdecydują się podnieść wysokość składki.
Żeby było im łatwiej.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #82 : Stycznia 28, 2015, 08:34:58 »

Powtórzę tu zdania przedmówców, jest jakaś hierarchia i do RF powinni dzwonić PREZESI stowarzyszeń a nie pojedynczy hodowcy.
Jeśli była by zachowana "droga służbowa" pomogła by też rozkręcić poszczególnych prezesów do działania. Prezes stowarzyszenia X dostałby np. 10 postulatów od hodowców z jego stowarzyszenia i przedstawiłby to jednym mailem bądź jednym telefonem a w chwili obecnej dzwoni do RF 10 hodowców. Czy dla Was to normalne??

W RF są też tylko ludzie mają rodziny, mają swoje pasje (między innymi PTAKI) do tego pracują zawodowo a jeszcze muszą charytatywnie wysłuchiwać OBELGI od ludzi/hodowców. Chyba nie należy to do najprzyjemniejszych zadań społecznych. Smutny

Jeśli chodzi o platformę to sam też chciałbym aby powstała jak najszybciej ale z tego co wiem to kwestia pieniędzy. Jeśli wynajęto by dużą firmę koszt byłby znacznie większy, a pamiętajcie że i tak już ludzie krzyczeli że pieniądze są wydawane na jakaś platformę.

Pozdrawiam

Wierzcie mi że za dodatkowe 30 zł. od hodowcy była by zrobiona profesjonalna platforma w ok. 4 miesiące + miesiąc na testy. Takie "zabawki" kosztują i żadna firma nie zrobi dobrego produktu za 5000 zł. bo więcej się do tego dołoży niż to jest warte. Wiem coś o tym.

Napisałeś że ludzie z RF i podległych sekcji mają swoją pracę, rodziny etc. to każdy ma na uwadze ( mam nadzieje ) ale wystarczy wysłać maila i każdy odpowiedz dostanie. Klapuch już napisał dlaczego jest lepiej pisać maila niż dzwonić.
Po za tym zaproponowane prze zemnie dodatkowe sekcje odciążyły by zarząd od tych maili i telefonów.  Zarząd by tylko kontrolował sekcje i zajmował się podejmowaniem ważnych decyzji, trzeba też iść w takim kierunku a nie tylko wybierać radę i potem problem bo mają kupę roboty i nie mają się za co zabrać, i zajmują się tym to tylko trzeba a reszta oczekuje na realizację.

pina1954
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Pewel Mała /żywiec
Wiadomoci: 169

« Odpowiedz #83 : Stycznia 28, 2015, 09:07:33 »

A  co wy myślicie że składkę płaci se tylko na PFO  A co ze składką na PZHKiPE i na cele oddziału  myślę że podnosząc składki ,
połowa członków nas oleje po prostu .

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #84 : Stycznia 28, 2015, 09:26:43 »

Dlatego szanując ich czas,nie pogniewam się,jeżeli zdecydują się podnieść wysokość składki.
Żeby było im łatwiej.

hehe i jak ma ta kasa im pomoc?? będzie za nich odbierać telefony i maile ?? czy będzie przyjmować na Twarz wulgarne wypowiedzi "hodowców" ??
Czy mają wynająć człowieka który będzie się poddawał linczowaniu bez tych "dziwnych członków"Co?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #85 : Stycznia 28, 2015, 09:43:45 »

No to się nie dziwcie,że nie ma kasy,to raz.
Może ktoś w RF wie,jak tą ewentualną kasę wydać.Mądrze.Skutecznie.Ku chwale PFO.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #86 : Stycznia 28, 2015, 10:16:39 »

LaKi dziwie się że poruszasz tu na forum takie problemy od rozwiazywania problemów jest Walne gdzie je się rozwiązuje i wytacza nowe kierunki ,jednak na Walnym tego nie widać i nie słychać ,słychać coś innego.Co do składki i jej podniesienie to szalony pomysł ,nigdy na to zgody nie bedzie.A dlaczego nie bo nie ma na co nie ma planów projektów przedstawianych na walnym, to po co.Co do pracy RF ,chyba człowiek który się decyduje na pracę społeczną jest tego świadomy,jak nie daje rady to niech zrobi miejsce takiemu co to potrafi.Platforma ciekawy temat,ciekawe to jest kto to robi,nigdy tego się na pewno nie dowiemy,jak sie dowiemy to chyba cene ale wątpie nawet w to.Nie rozumię tego jak można odebrać produkt nie skończony ,i go uruchomiać.Ale cóż LaKi przecież ty a chyba się nie myle ,jak się myle to mnie popraw jesteś we władzach PFO i to w jakich władzach co mogą bardzo dużo a nawet wszystko.Na poczatek nowego ROKU Panowie z RF musza sobie zadać jedno podstawowe pytanie dla kogo oni zostali wybrani , i to jest meritum sprawy.
Jeden tylko przykład ,człowiek poważny tak mi się wydaje Vice Prezydent PFO ogłasza na forum publicznie że powstanie regulamin dotyczący organizacji MP i że zostanie przesłany do Stowarzyszeń w celu informacji hodowców o zmianach jakie będa na MP aby na spotkaniach w Stowarzyszeniach go omówić. I co został ogłoszony na stronie PFO a gdzie ta informacja do stowarzyszeń ja takiej nie otrzymałem ,co mam możliwości przekazania większosci członkom za pomocą e-mail oraz była możliwośc na spotkaniu, i o czym tu dyskutować.
pozdrawiam i lęgi pora zaczynać.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #87 : Stycznia 29, 2015, 08:06:39 »

I co został ogłoszony na stronie PFO a gdzie ta informacja do stowarzyszeń ja takiej nie otrzymałem ,co mam możliwości przekazania większosci członkom za pomocą e-mail oraz była możliwośc na spotkaniu, i o czym tu dyskutować.

Ech, i znowu kłania się przepływ informacji - wystarczyło napisać, że email nie dotarł, wysłałbym jeszcze raz. A tak chowasz urazę już kolejny miesiąc. I po co?

Poza tym niektóre skrzynki email zakładane są na jakiś dziwnych serwerach w stylu "serduszko.org", a potem ludzie się dziwią, że emaile nie dochodzą Umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #88 : Stycznia 29, 2015, 08:24:25 »

DarekF,RNA07TE
Ile płacicie składek u siebie?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #89 : Stycznia 29, 2015, 11:45:01 »

Żeby było im łatwiej.

hehe i jak ma ta kasa im pomoc?? będzie za nich odbierać telefony i maile ?? czy będzie przyjmować na Twarz wulgarne wypowiedzi "hodowców" ??
Czy mają wynająć człowieka który będzie się poddawał linczowaniu bez tych "dziwnych członków"Co?

Pieniądze są potrzebne do czegoś innego, myślisz że bez większej składki da się podnieść poziom np. OMP?
PFO jeśli ma jakieś cele to pewnie chce je zrealizować, za darmo nikt niczego nie da a RF z własnej kieszeni nie dołoży. 30zł / rok to zdecydowanie za mało, to w stowarzyszeniu psów rasowych płaca 50zł.
PFO musi być samo wystarczalna, i nie liczyć na urząd miasta czy sponsorów, jeśli natomiast sponsorzy się znajdą to będzie to na plus, bo zaoszczędzoną kasę można przeznaczyć na inne cele. 
Jeśli natomiast wolicie aby wszystko stało w miejscu, to oczywiście niech zostanie te 30zł/rok, będzie jak do tej pory, czyli " jakoś będzie" . Ciekawe tylko jak długo taka sytuacja będzie tolerowana.

Kwestia wulgaryzmów etc. - decydując się na stanowisko w PFO należy się liczyć z takimi chamskimi zachowaniami niektórych hodowców. Jest to oczywiście zachowanie nie do przyjęcia, ale należy się z nim liczyć bo nie każdy potrafi rozmawiać w sposób cywilizowany. Takie osoby były, są i będą bez znaczenia jakie osoby będą w zarządzie PFO.
I co został ogłoszony na stronie PFO a gdzie ta informacja do stowarzyszeń ja takiej nie otrzymałem ,co mam możliwości przekazania większosci członkom za pomocą e-mail oraz była możliwośc na spotkaniu, i o czym tu dyskutować.

Ech, i znowu kłania się przepływ informacji - wystarczyło napisać, że email nie dotarł, wysłałbym jeszcze raz. A tak chowasz urazę już kolejny miesiąc. I po co?

Poza tym niektóre skrzynki email zakładane są na jakiś dziwnych serwerach w stylu "serduszko.org", a potem ludzie się dziwią, że emaile nie dochodzą Umiech

Może warto było by rozważyć wprowadzenie systemu który będzie obsługiwał masowe wysyłanie maila a tym samym monitorował czy e-mail dotarł, czy został otwarty i czy e-mail w ogóle jest poprawny? Dodam że system jest darmowy dla małych ilości wysyłanych maili. System prosty w obsłudze.

Fajnie by było gdyby wszystkie stowarzyszenia postarały się o strony www na odpowiednich domenach wraz z przypisanymi e-mailami do danej domeny, nie było by wtedy problemu.
DarekF,RNA07TE
Ile płacicie składek u siebie?

Ja płacę 12 funtów jeśli chodzi Ci o IGBA ,tylko że jest to stowarzyszenie specjalistyczne i ni jak ma się to do składki w stowarzyszeniu w PL gdzie są inne wymagania.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!