Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:06:56 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2015 roku?  (Przeczytany 111901 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #45 : Stycznia 26, 2015, 01:12:30 »

A Ty po raz kolejny udowadniasz,że nie masz nic do powiedzenia.
Ja już jestem gotowy.Jedna strona office'a żeby nie zamulać.
Kto staje w szranki?Czy moderatorzy pomogą trzymać porządek w temacie?
Panowie męska decyzja.Może się coś wykluje,żeby było lepiej.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #46 : Stycznia 26, 2015, 09:14:41 »

wloczykij zadam Ci jedno podstawowe pytanie: Po co mam tu pisać co chcę zrobić skoro to nie jest forum PFO ?? jeśli mam jakieś propozycje wysyłam na maila PFO.
Choć jestem ostatnio ostrożny w kontaktach z co niektórymi sekcjami Jzyk
Mniej pisania więcej działania Jzyk

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #47 : Stycznia 26, 2015, 10:13:52 »

Ostatnio otrzymuję coraz więcej sygnałów od hodowców, że PFO nic nie robi, ale większość boi się cokolwiek napisać.

Przeciętny hodowca wie o PFO tyle, że organizuje OMP i robi obrączki. Kto się boi napisać? Czego ci domniemani hodowcy oczekują od PFO? Może trochę konkretów?

Czyli ten przeciętny hodowca wie trochę za mało.  Fajnie by było aby każdy hodowca mógł poczytać o działaniach PFO, o tym co się dzieje, jaki są plany, czy potrzeba kogoś do pomocy, szkolenia i dużo więcej, wystarczy profil w social media. Trzeba wyjść do hodowców, otworzyć się na nich, więcej informacji = mniej "przesłuchań" i hipotez Umiech

Trudno było by to zrobić? wcale nie .

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #48 : Stycznia 26, 2015, 10:17:06 »

Czyli ten przeciętny hodowca wie trochę za mało.  Fajnie by było aby każdy hodowca mógł poczytać o działaniach PFO, o tym co się dzieje, jaki są plany, czy potrzeba kogoś do pomocy, szkolenia i dużo więcej, wystarczy profil w social media. Trzeba wyjść do hodowców, otworzyć się na nich,
Z tym się w pełni zgadzam.
więcej informacji = mniej "przesłuchań" i hipotez Umiech
No to pojechałeś Mrugnicie
Dla mnie więcej informacji = więcej zaufania.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #49 : Stycznia 26, 2015, 10:24:54 »

Czyli ten przeciętny hodowca wie trochę za mało.  Fajnie by było aby każdy hodowca mógł poczytać o działaniach PFO, o tym co się dzieje, jaki są plany, czy potrzeba kogoś do pomocy, szkolenia i dużo więcej, wystarczy profil w social media. Trzeba wyjść do hodowców, otworzyć się na nich,
Z tym się w pełni zgadzam.

ufff w końcu coś się spodobało  Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #50 : Stycznia 26, 2015, 10:30:37 »

Dla mnie więcej informacji = więcej zaufania.
Dla mnie też.A skąpo z tymi informacjami.
A Ty po raz kolejny udowadniasz,że nie masz nic do powiedzenia.
Ja już jestem gotowy.Jedna strona office'a żeby nie zamulać.
Kto staje w szranki?Czy moderatorzy pomogą trzymać porządek w temacie?
Panowie męska decyzja.Może się coś wykluje,żeby było lepiej.

Jakie działanie masz na myśli?Obradowanie?Bycie obecnym?
Jak chcesz,żeby ktokolwiek,cokolwiek zrobił,powiedz mu co ma zrobić.Chyba,że trzeba się domyślać,bo tak to teraz wygląda.
A jak się spytasz to usłyszysz"nie pytaj-działaj"
Absurd

Sorry,pomylone misię Duy umiech

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #51 : Stycznia 26, 2015, 10:38:30 »

wloczykij a co to da że wypiszę tu rzeczy które mi się podobają a które nie? Jak dla mnie nic to co mi się nie podoba piszę i mówię od razu! Jeśli mogę to pomagam, aby to zmienić/poprawić np. klasy OMP. Rozpisujecie się na tym forum że chcecie coś naprawić a jak na razie nie widzę żadnych konkretnych rzeczy które chcecie zmienić. Ja nie mam czasu na pisanie pustych postów wolę w tym czasie poszukać jakiś info o ptakach bądź coś potłumaczyć.

Piszecie, że zorganizowanie OMP jest takie dochodowe to dlaczego nie było chętnego aby je zorganizować?? Ludzie jeśli to jest taki prosty zarobek to dlaczego nikt z tego nie korzysta ?? Mamy tylu bogaczy że nie potrzebne są Wam pieniądze? Czy po prostu boicie się tego ogromu pracy który trzeba włożyć w OMP?

pozdrawiam wszystkich

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #52 : Stycznia 26, 2015, 10:58:16 »

Piszecie, że zorganizowanie OMP jest takie dochodowe to dlaczego nie było chętnego aby je zorganizować?? Ludzie jeśli to jest taki prosty zarobek to dlaczego nikt z tego nie korzysta ?? Mamy tylu bogaczy że nie potrzebne są Wam pieniądze? Czy po prostu boicie się tego ogromu pracy który trzeba włożyć w OMP?

pozdrawiam wszystkich

Może to nie kwestia tego czy jest kasa z OMP czy jej niema, problem braku większej ilości chętnych do ich organizacji może być w tym że za to wszystko PFO bierze się zbyt późno. Niby do lipca czekają na oferty, niż jedna ( zakładając że jest ich więcej ) zostanie wybrana to znowu trochę czasu upłynie.

Czy to tak duży problem aby ustalać organizatora OMP rok, dwa lata przed planowanymi OMP? Może warto by napisać jakie korzyści będzie miało jakieś stowarzyszenie z organizacji lub współorganizacji OMP? Jak PFO będzie mogło wspomóc takie stowarzyszenie? etc.

Nie wydaje mi się aby stowarzyszenie które " wygra konkurs ofert" ucieszyło się na wieść że żadnej pomocy ze strony PFO niema.  Jeśli natomiast ktoś zostaje organizatorem to organizuje OMP od A do Z i nie może być mowy że czegoś nie zorganizuje np. konkurs kanarków harceńskich. Potem jest panika i szukanie na siłę kogoś kto to zorganizuje. Albo organizator robi wszystko albo nic.

Jeśli natomiast jest tak wielkim problemem w kwestii organizatora, to może lepiej stworzyć sekcję ds. organizacyjnych która odpowiadała by m.in za OMP, wyjazdy hodowców na MŚ, wyjazdy na zagraniczne giełdy i wystawy.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #53 : Stycznia 26, 2015, 11:04:53 »

Jeśli natomiast jest tak wielkim problemem w kwestii organizatora, to może lepiej stworzyć sekcję ds. organizacyjnych która odpowiadała by m.in za OMP, wyjazdy hodowców na MŚ, wyjazdy na zagraniczne giełdy i wystawy.

Zgłaszasz się do pracy w takiej sekcji ? Może nawet ją poprowadzisz ?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #54 : Stycznia 26, 2015, 11:14:58 »

Na miejscu być nie mogę, ale zawsze pomóc mogę nie tylko w takiej sekcji. Czy jeśli ktoś coś wymyśli to od razu musi w tym działać? prowadzić to?

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #55 : Stycznia 26, 2015, 11:16:43 »

pozdrawiam wszystkich

Może to nie kwestia tego czy jest kasa z OMP czy jej niema, problem braku większej ilości chętnych do ich organizacji może być w tym że za to wszystko PFO bierze się zbyt późno. Niby do lipca czekają na oferty, niż jedna ( zakładając że jest ich więcej ) zostanie wybrana to znowu trochę czasu upłynie.

Czy to tak duży problem aby ustalać organizatora OMP rok, dwa lata przed planowanymi OMP? Może warto by napisać jakie korzyści będzie miało jakieś stowarzyszenie z organizacji lub współorganizacji OMP? Jak PFO będzie mogło wspomóc takie stowarzyszenie? etc.

Nie wydaje mi się aby stowarzyszenie które " wygra konkurs ofert" ucieszyło się na wieść że żadnej pomocy ze strony PFO niema.  Jeśli natomiast ktoś zostaje organizatorem to organizuje OMP od A do Z i nie może być mowy że czegoś nie zorganizuje np. konkurs kanarków harceńskich. Potem jest panika i szukanie na siłę kogoś kto to zorganizuje. Albo organizator robi wszystko albo nic.

DarekF a ile było ofert w tym roku?? Wesprzeć na pewno by wsparli jakby mieli kogo. A kto ich wspierał??

Czy wolisz zrobić coś po łepkach czy w miarę rozsądnie mierząc swoje siły? Jeśli RF potrzebni byli ludzie do zorganizowania konkursu sekcji A (która wymaga specjalnego traktowania) to też to zrobiła/ogłosiła. Takie jest moje zdanie. Zaznaczę tu że konkurs sekcji A odbył się na OMP i tak jest źle. Więc ludzi nie zadowolisz. Nie zrobisz źle, zrobisz też źle. Jak się nie odwrócisz i tak dupa z tyłu Jzyk

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #56 : Stycznia 26, 2015, 11:17:53 »

Na miejscu być nie mogę, ale zawsze pomóc mogę nie tylko w takiej sekcji. Czy jeśli ktoś coś wymyśli to od razu musi w tym działać? prowadzić to?

Darek ale właśnie o to chodzi że wymyślić potrafi wielu, ale kto to wszystko będzie robił ?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #57 : Stycznia 26, 2015, 11:22:22 »

Luka, ja i wymyślę i pomogę ile mogę. Czy pomysł generalnie mógłby być?

Wychodzi na to że nie ma chętnych na organizację OMP, nie ma chętnych na pomoc stowarzyszeniu które ew. takiej organizacji się podejmie, prawdopodobnie nie ma chętnych do działania w sekcji. To po co to wszystko w ogóle istnieje skoro na każdym kroku napotyka się problemy i nie wielu chce pomagać? Ciężka sprawa.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #58 : Stycznia 27, 2015, 09:20:03 »

Cały dowcip polega na tym,że brak celu nie zwiększy ilości chętnych do pomocy.
Ja to widzę tak,że władze powinny zaproponować hodowcom jakiś zarys,plan działania.
Określić cel.Konkretny.
Co miałby robić Iksiński?Stworzyć sobie sekcję i co?Jaką?Po co?
A może Iksińskiemu wystarczy powiedzieć"szukaj hali,pojedź tu,tam,poszukaj,popytaj"albo "weź auto i to załatw","jedź do tego urzędu,uśmiechnij się i załatw to,czego się nie da załatwić"
To tak,jakby majster na budowie powiedział "weźcie,coś róbcie".Nic się nie będzie działo.
Jest dyrygent,jest orkiestra i każdy ma grać swoje.Ale z góry ustalone swoje.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #59 : Stycznia 27, 2015, 09:36:46 »

Przeciętny hodowca wie o PFO tyle, że organizuje OMP i robi obrączki. Kto się boi napisać? Czego ci domniemani hodowcy oczekują od PFO? Może trochę konkretów?
Masz błędne pojęcie o potrzebach hodowców. Hodowcy już od lat podróżują po świecie i widzą to i owo. Ograniczenie ich potrzeb do zakupu obrączek i uczestniczenia w OMP to jakieś nieporozumienie. Radzę postawić na poważny dialog z hodowcami, a nie na administracyjne ustalanie ich potrzeb.
Ilu tych hodowców podróżuje po świecie? 5%? 7%? Hodowcy to nie tylko światowi ludzie, ale również ci z wykształceniem podstawowym, hodujący kanarki w szopie po dziadku. I nie można ich pomijać, bo też są hodowcami, prawda? Tak, jest wielu hodowców, którzy dążą do poprawy naszej reprezentacji itp, ale wielu hoduje ptaki dla siebie. Nie można pomijać ani jednych ani drugich, a wydaje mi się, że piszesz tylko o tej grupie.
Niemniej jednak - chętnie przeczytam, jakie są według Ciebie potrzeby tych hodowców. Taka informacja może być cenna, jeśli będzie rzeczowa.
Zapraszam zatem do lektury statutu PFO.

Najlepsze w tym wszystkim jest to,że to Ty przede wszystkim powinieneś wyjść z propozycją jakiegoś planu działania.
Pisałeś,że masz pomysły,że są realizowane.Ja się pytam,jakie?
Wymagasz ode mnie,żebym Ci napisał moje racje,które potem obśmiejesz i co?
To nie ja zasiadam w RF.
Chcesz zaangażowania hodowców,pokaż im plan,który chcesz realizować.
To jest właśnie cała istota wszystkich nieporozumień. Rada Federacji ma pomysł, ma jakiś plan realizacji tego, tylko nie chce ujawnić, a potem ma pretensje do hodowców, że nie chcą pomagać. Jest już wątek o OMP 2015 i co? To tylko jeden z przykładów działania Rady Federacji.

Po co mam tu pisać co chcę zrobić skoro to nie jest forum PFO ?? jeśli mam jakieś propozycje wysyłam na maila PFO.
Takim działaniem pomysł na pewno utknie w Radzie Federacji. Nie znam żadnego pomysłu, który by został zrealizowany na tej drodze.

Ostatnio otrzymuję coraz więcej sygnałów od hodowców, że PFO nic nie robi, ale większość boi się cokolwiek napisać.

Czyli ten przeciętny hodowca wie trochę za mało.  Fajnie by było aby każdy hodowca mógł poczytać o działaniach PFO, o tym co się dzieje, jaki są plany, czy potrzeba kogoś do pomocy, szkolenia i dużo więcej, wystarczy profil w social media. Trzeba wyjść do hodowców, otworzyć się na nich, więcej informacji = mniej "przesłuchań" i hipotez Umiech

Trudno było by to zrobić? wcale nie .
Co Rada Federacji zrobiła w celu uświadomienia hodowców w kwestii swojej działalności? Każda sprawa musi czekać. Nie można nic zrealizować wspólnie, bo nie ma żadnych wiadomości z Rady. Jedyna droga to pisanie emaili do Rady. Tylko weźcie sobie pod uwagę, że większość hodowców nie ma czasu i ochoty na pisanie emaili i oczekiwanie na odpowiedź, a z drugiej strony jak by wyglądała praca Rady, gdyby np. codziennie trzeba było odpowiadać na kilkadziesiąt emaili? Zatem czy dalej bawimy się w te emaile czy też Rada wyjdzie wreszcie z jakąś inicjatywą do hodowców?

wloczykij a co to da że wypiszę tu rzeczy które mi się podobają a które nie?
Z dotychczasowej praktyki widzę, że kompletnie nic. Rada ma to gdzieś. I tak robi jak uzna za stosowne. Co tam zdanie hodowców!

Jeśli Rada nie chce czy też nie ma ochoty wcześniej niczego ustalać z hodowcami, to wystarczy jesienią dać ogłoszenie na portalu zamówień publicznych i czekać na oferty, ale to widocznie za trudne dla Rady, lepiej zrzędzić i nic nie robić. Jest już wątek na wortalu odnośnie OMP2015 i jest tam wpis, że Rada zajmuje się jeszcze OMP2014. Jak w takich warunkach można wspólnie z Radą organizować cokolwiek?

Jest już wiceprezydent do spraw organizacyjnych. Można jeszcze utworzyć sekcję do spraw organizacyjnych, tylko, żeby były jakieś efekty pracy tej sekcji.

Darek ale właśnie o to chodzi że wymyślić potrafi wielu, ale kto to wszystko będzie robił ?
Rozumiem, że stoisz na stanowisku, żeby nic nie wymyślać i nic nie robić. Tylko po co wtedy potrzebne jest to całe PFO?

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!