Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:08:40 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 28   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2015 roku?  (Przeczytany 111902 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #30 : Stycznia 25, 2015, 09:15:29 »

Tak od jakiegos czasu czytam sobie te posty i musze napisac ze im dalej w las tym wieksze prostactwo z jednej i z drugiej strony a to nie wqyjdzie nikomu na dobre. Wiem ze nie wszystko w organizacji PFO jest swietne ale moze powiedzmy jakie zmiany nastapily bo przeciez nastapily !!!!!

Panie  Darku , wloczykiju i reszta ktora tak naprawde nie wnosi nic a szczerze meczy ucho . Mysle ze caly sztab PFO RF robi to co moze i jak najlepiej przeciez jeden kontroluje drugiego a co najwazniejsze maja swoje sumienia. Wiadomo ze wiele rzeczy mozna zrobic lepiej ale dajmy im szanse bez tego gegania .Potrzeba czasu a Oni dopiero zaczeli bo wszyscy wiemy ze przez te wszystkie lata nic sie naprawde nie robilo.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #31 : Stycznia 25, 2015, 09:39:43 »

RNA07TE po za lekką krytyką potrafię zaproponować pomoc i udzielić pomocy. Trzeba to pomagam, w jakim stopniu to zależy od RF. Kiedyś już o tym pisałem że jest dużo do zrobienia czy też poprawienia. Dalej jestem chętny do pomocy, ale to czy to zostanie wykorzystane to zależy od odpowiednich osób. Zawsze te osoby mogą do mnie napisać czy to w sprawie pomocy czy też w sprawie pomysłów etc. Kwestia czy ktoś chce a liczę że chcą.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #32 : Stycznia 25, 2015, 09:44:53 »

A tak na poważnie to skoro federacja by nie istniała to pewnie powstało by coś innego. czy było by gorsze czy lepsze ? nikt tego nie wie no chyba że panowie którzy przedstawiają hipotezy.

Chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego co piszesz, ręce mi opadają.....
I kto by miał założyć coś nowego?
Niby co ?
Po co ? Żebyście dalej mieli na kim wieszać psy ?

Ooo mam fajny pomysł załóżcie sobie swój własny związek i pokażcie wszystkim jak to się profesjonalnie robi !

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #33 : Stycznia 25, 2015, 09:51:07 »

A tak na poważnie to skoro federacja by nie istniała to pewnie powstało by coś innego. czy było by gorsze czy lepsze ? nikt tego nie wie no chyba że panowie którzy przedstawiają hipotezy.

Niby co ?

Ooo mam fajny pomysł załóżcie sobie swój własny związek i pokażcie wszystkim jak to się profesjonalnie robi !

No właśnie, to po co zaczęliście te swoje hipotezy? Jest PFO to trzeba działać, trzeba poprawiać jeśli jest potrzeba, trzeba tworzyć nowe i działać szybko aby było lepiej - znacznie lepiej. Trzeba pomagać!

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #34 : Stycznia 25, 2015, 09:52:24 »

Kwestia czy ktoś chce a liczę że chcą.
Pewnie ze chca ale powiedz szczerze (mieszkasz za granicami tak jak ja) oprocz pomyslow co innego mozesz zrobic? I zastanow sie ze to sa tacy sami ludzie jak my nie zawsze maja czas na PFO i nie zyja caly rok OMP. Prawda jest taka ze nikomu nie zalezalo do tej pory na niczym wiec jacy hodowcy takie OMP. Jasne widac poprawy ale powtorze potrzeba czasu sami widzicie jak tam jest namieszane a ta garstka ludzi nie da rady wszystkiego na raz poustawiac ----------cierpliwosci.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #35 : Stycznia 25, 2015, 09:56:11 »

Dlaczego zakładacie że RF się rozpadnie? Dlaczego pytacie wymienionych powyżej  o jakieś propozycje? To Wy napisaliście o rozpadzie RF i to chyba Wy powinniście coś zaproponować.
Ręce mi opadają... Nie da się z Tobą dyskutować spokojnie, bo masz "widzenie tunelowe". Widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć i to w wąskim zakresie. Nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie zadane Tobie, a od innych tego wymagasz. Znudziło mi się to.
I wciąż odwracasz kota ogonem.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #36 : Stycznia 25, 2015, 10:13:20 »

Kwestia czy ktoś chce a liczę że chcą.
Pewnie ze chca ale powiedz szczerze (mieszkasz za granicami tak jak ja) oprocz pomyslow co innego mozesz zrobic? I zastanow sie ze to sa tacy sami ludzie jak my nie zawsze maja czas na PFO i nie zyja caly rok OMP. Prawda jest taka ze nikomu nie zalezalo do tej pory na niczym wiec jacy hodowcy takie OMP. Jasne widac poprawy ale powtorze potrzeba czasu sami widzicie jak tam jest namieszane a ta garstka ludzi nie da rady wszystkiego na raz poustawiac ----------cierpliwosci.

Trochę zrobić mogę, jeśli rada uzna że akurat czymś mogę się zająć to piszą. Racja - trzeba czasu oraz ludzi do pomocy. Tylko trzeba też napisać np. na wortalu że potrzebna jest pomoc w konkretnej sprawie, tutaj jest pełno ludzi i pomoc znajdzie się szybciej. Nie dawno klapuch napisał posta że można pomóc znaleźć halę, takie " ogłoszenia" można pisać częściej. Generalnie to PFO potrzebuje ludzi " na miejscu " przy organizacji OMP, a tak to spoza granic tez można sporo zrobić, zależy co PFO potrzebuje.
Dlaczego zakładacie że RF się rozpadnie? Dlaczego pytacie wymienionych powyżej  o jakieś propozycje? To Wy napisaliście o rozpadzie RF i to chyba Wy powinniście coś zaproponować.
Ręce mi opadają... Nie da się z Tobą dyskutować spokojnie, bo masz "widzenie tunelowe". Widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć i to w wąskim zakresie. Nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie zadane Tobie, a od innych tego wymagasz. Znudziło mi się to.
I wciąż odwracasz kota ogonem.

Uważacie że się czepiam, a ja wskazuję tylko błędy w działaniu i sposoby ich poprawy. Ostatnio otrzymuję coraz więcej sygnałów od hodowców, że PFO nic nie robi, ale większość boi się cokolwiek napisać. Ja się nie boję i będę dalej działał w tym duchu. Co z tego, że mieszkam za granicą? Im więcej mam wiadomości od hodowców o działaniu PFO tym większą mam wiedzę w tym temacie. Jeśli dalej ma trwać taka sytuacja jak obecnie to jest to dla mnie i coraz większego grona hodowców porażka. Taka bierność Rady Federacji nie może trwać aż do OMP2015. To nie jest normalne. Zacznijmy razem wspólnie rozwiązywać problemy, albo zastosujmy wariant Yotana, który oczywiście nie musi oznaczać zmian na gorsze.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #37 : Stycznia 25, 2015, 10:25:50 »

Ty nie masz pomysłu na nic.Niestety.
Potrafisz wkleić i skomentować w sposób zupełnie niefachowy,nie przedstawiając żadnych,zupełnie żadnych kontrargumentów.

A skąd Ci to przyszło do głowy? Mam wiele pomysłów, niektóre już w realizacji.
Napisałem tylko wcześniej, że dołączę się do rozmowy pod pewnym warunkiem, na razie nie został spełniony.

To się nimi pochwal.
Powiedz coś konstruktywnego.Skąd wiesz,że nie złapię Twojego toku rozumowania?

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #38 : Stycznia 25, 2015, 10:29:57 »

Dyskusja i pytania są w porządku, pożądane wręcz. Ale jak mi piszesz, że napisałem, że PFO się rozpada, to odpadam z dyskusji, bo znaczy to, że albo nie słuchasz albo olewasz współdyskutantów. I to nie tylko w tym temacie występuje ten problem. Zacznij proszę czytać z większym zrozumieniem, to dyskusja nabierze innych, pełniejszych wymiarów.
I napisz mi proszę odpowiedź na moje hipotetyczne pytanie o rozpadzie PFO, ciekawi mnie to. Choć nie musisz, nikt Cie nie będzie do niczego zmuszał. Umiech

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #39 : Stycznia 25, 2015, 10:57:38 »

Dyskusja i pytania są w porządku, pożądane wręcz. Ale jak mi piszesz, że napisałem, że PFO się rozpada, to odpadam z dyskusji, bo znaczy to, że albo nie słuchasz albo olewasz współdyskutantów. I to nie tylko w tym temacie występuje ten problem. Zacznij proszę czytać z większym zrozumieniem, to dyskusja nabierze innych, pełniejszych wymiarów.
I napisz mi proszę odpowiedź na moje hipotetyczne pytanie o rozpadzie PFO, ciekawi mnie to. Choć nie musisz, nikt Cie nie będzie do niczego zmuszał. Umiech

yotan ,dlaczego ma dojść do rozpadu PFO? PFO to szereg stowarzyszeń i nawet jakby doszło do jakiejś sytuacji, że cała Rada poda się do dymisji to są ciała statutowe, które pomogą doprowadzić do Zebrania Delegatów i wyboru nowej Rady. Rozpad PFO nie wchodzi w grę. Proszę przeczytać statut PFO.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #40 : Stycznia 26, 2015, 08:20:12 »

Ostatnio otrzymuję coraz więcej sygnałów od hodowców, że PFO nic nie robi, ale większość boi się cokolwiek napisać.

Przeciętny hodowca wie o PFO tyle, że organizuje OMP i robi obrączki. Kto się boi napisać? Czego ci domniemani hodowcy oczekują od PFO? Może trochę konkretów?

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #41 : Stycznia 26, 2015, 10:17:09 »

Hipoteza: jutro RF podaje się do dymisji.
Co dalej? Jakie mieliby konkretne, kreatywne i konstruktywne (3xK Duy umiech) propozycje nasi doradcy: włóczykij, papuga, ryba.k i DarekF?
Bądź realistą! Dlaczego mieliby się podawać do dymisji? Wszak zorganizowali wspaniałe Ornitologiczne Mistrzostwa Polski i do jesieni mają spokój.

Też jestem niesamowicie ciekawy co Panowie nam poradzą w takiej sytuacji.
Drogi Kolego Ty jesteś za młody, żeby pamiętać czasy, kiedy Rady Federacji nie było. Wszystko działało tak trzeba, a Polska była potęgą w hodowli niektórych gatunków ptaków i nawet sprzedawaliśmy ptaki egzotyczne do krajów Europy Zachodniej.
Może jednak pamiętasz za to rok 2011, kiedy to też nie było Rady Federacji, a PFO działało i to dużo lepiej niż obecnie. Praktycznie wszystkie sprawy PFO załatwiała wówczas tylko jedna osoba – Pan Dariusz Jagielski i wszystko było wiadome i na czas. Nawet na wortalu można odnaleźć zaproszenia do składnia ofert na obrączki czy na organizację OMP. Nie było wówczas żadnych pytań bez odpowiedzi, nie było żadnego chowania się za Zebrania Delegatów, za prezesów, był autentyczny dialog z hodowcami.
Zatem straszenie dymisją Panów z Rady Federacji jest nie na miejscu!

O Wielki, Słowników nakupujem, pola nie posiejem, do szkół pójdziem, a Słowo zrozumieć musim!
Prawda jest taka, że Delegaci ze stowarzyszeń zaufali Ci wybierając Cię do Rady Federacji, a Ty teraz żartujesz sobie z nich.

Niby co ?
Co Wy byście chcieli zakładać? Nie widzę żadnej potrzeby zakładania czegokolwiek. PFO jest i działa. A że działa jak działa, to już inna sprawa.

Przeciętny hodowca wie o PFO tyle, że organizuje OMP i robi obrączki. Kto się boi napisać? Czego ci domniemani hodowcy oczekują od PFO? Może trochę konkretów?
Masz błędne pojęcie o potrzebach hodowców. Hodowcy już od lat podróżują po świecie i widzą to i owo. Ograniczenie ich potrzeb do zakupu obrączek i uczestniczenia w OMP to jakieś nieporozumienie. Radzę postawić na poważny dialog z hodowcami, a nie na administracyjne ustalanie ich potrzeb.

Póki co nie widać żadnych działań PFO w 2015 r., czyli wszystko jest w najlepszym porządku, a tu nagle Yotan rzuca jakieś spekulacje o dymisji Rady Federacji!

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #42 : Stycznia 26, 2015, 10:32:33 »

Prawda jest taka, że Delegaci ze stowarzyszeń zaufali Ci wybierając Cię do Rady Federacji, a Ty teraz żartujesz sobie z nich.
Nie żartuję z rzeczy poważnych i istotnych. Ale ostatnio poziom rozmów w tym temacie na Wortalu nie jest zbyt wysoki więc czemu nie mam żartować, zwłaszcza w odpowiedzi na niezbyt miłe słowa? Poza tym piszę tutaj to co mam do powiedzenia, oficjalnie reprezentować PFO mogę w inny sposób.

Masz błędne pojęcie o potrzebach hodowców. Hodowcy już od lat podróżują po świecie i widzą to i owo. Ograniczenie ich potrzeb do zakupu obrączek i uczestniczenia w OMP to jakieś nieporozumienie. Radzę postawić na poważny dialog z hodowcami, a nie na administracyjne ustalanie ich potrzeb.
Ilu tych hodowców podróżuje po świecie? 5%? 7%? Hodowcy to nie tylko światowi ludzie, ale również ci z wykształceniem podstawowym, hodujący kanarki w szopie po dziadku. I nie można ich pomijać, bo też są hodowcami, prawda? Tak, jest wielu hodowców, którzy dążą do poprawy naszej reprezentacji itp, ale wielu hoduje ptaki dla siebie. Nie można pomijać ani jednych ani drugich, a wydaje mi się, że piszesz tylko o tej grupie.
Niemniej jednak - chętnie przeczytam, jakie są według Ciebie potrzeby tych hodowców. Taka informacja może być cenna, jeśli będzie rzeczowa.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #43 : Stycznia 26, 2015, 11:42:32 »

Najlepsze w tym wszystkim jest to,że to Ty przede wszystkim powinieneś wyjść z propozycją jakiegoś planu działania.
Pisałeś,że masz pomysły,że są realizowane.Ja się pytam,jakie?
Wymagasz ode mnie,żebym Ci napisał moje racje,które potem obśmiejesz i co?
To nie ja zasiadam w RF.
Chcesz zaangażowania hodowców,pokaż im plan,który chcesz realizować.
Proponuję,żeby yotan,Luka,Laki,klapuch też usiedli do pisania i przedstawili w nowym wątku swoje pomysły.
Bez oceniania,bez komentowania.Tylko i wyłącznie plany i poglądy na problemy i sposoby ich rozwiązania.
Wyzywam Was Panowie.Co Wy na to?
Yotan,Luka,Laki,klapuch kontra papuga,wloczykij,DarekF
I kto jeszcze chce.
Konkretnie,kreatywnie i jeszcze jakoś tam na k(nie mylić z k..a)
Przyjmujecie?

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #44 : Stycznia 26, 2015, 12:01:41 »

Przyjmujecie?

Nie przyjmuję, szanowny Włoczykiju, wielokrotnie udowodniłeś, że konkretna rozmowa z Tobą nie ma sensu.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 28   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!