LaKi ja zawsze mogę porozmawiać be emocji, ale w Twoich postach przeginasz wyzywając ludzi, także nie mam pewności czy prywatna rozmowa z Tobą np. przez e-mail będzie miała sens.
To że piszę często na wortalu, to nie znaczy że mam kupę czasu, akurat mam pracę jaką mam i całymi dniami siedzę przed kompem.
Masz racje że jest dużo do zrobienia, począwszy od stowarzyszeń, ale jak dobrze wiesz nie jest to proste, tak samo jak nie są proste zmiany w PFO. Każde stowarzyszenie jest niezależne i mogą sobie robić to co uważają za słuszne a co współgra z przepisami. Nikt ich do niczego nie może zmusić.
Piszesz pytanie co kto zrobił dla stowarzyszeń czy PFO? Ja akurat staram się w czymś pomagać, jest to niewiele ale zawsze coś, ale ja sobie pracy nie wymieram, tylko staram się robić najlepiej to o co poproszą osoby z PFO. A jeśli i Ty potrzebujesz pomocy to oczywiście pisz na priv. Tobie również pomogę mimo że możemy mieć różne zdanie co do niektórych tematów, bo ja nie przekreślam możliwości pomocy nawet osobą z którymi się nie dogaduje.
Dla swojego stowarzyszenia tez powoli staram się przesyłać jakieś pomysły, co z tego będzie? nie wiem, zobaczę. Do PFO też coś wysłałem, zainteresowani czy nie - nie wiem ich trzeba zapytać.
Także widzisz, porozmawiałbyś czasem np. na priv, bo jakbyś nie zauważył to w moich postach obok krytyki są jeszcze pomysły, sugestie i chęć pomocy. A krzykaczami jest każdy, bo dla mnie Ty też nim jesteś bo jak dla mnie też racji nie masz w niektórych kwestiach.
Co inni chcą robić dla stowarzyszeń, dla PFO, etc. ? nie wiem, ja wiem co ja chciałbym robić i staram się coś działać, póki co dla osób związanych z PFO każdy kto ma inne zdanie jest bleee, a i z takimi co są bleee trzeba współpracować jeśli są w stanie pomóc.
W Polskich stowarzyszeniach jest jeszcze dużo do zrobienia, w PFO również, ale zapewniam Was wszystkich pisząc głupoty w internecie nic nie zmienicie i nic nie zrobicie! Trzeba zakasać rękawy i zabrać się do pracy.
A czy ktoś kiedyś z PFO napisał:
słuchajcie, jest potrzebna 1 osoba bo trzeba zaprojektować plakat na OMP2015, ktoś chętny do pomocy? ja takiego czegoś nie widziałem. Czy Twoim zdaniem takiego typu zdanie było by problemem?