Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 10:49:21 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2015 roku?  (Przeczytany 112304 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #180 : Kwietnia 11, 2015, 09:07:11 »

LaKi ja zawsze mogę porozmawiać be emocji, ale w Twoich postach przeginasz wyzywając ludzi, także nie mam pewności czy prywatna rozmowa z Tobą np. przez e-mail będzie miała sens.
To że piszę często na wortalu, to nie znaczy że mam kupę czasu, akurat mam pracę jaką mam i całymi dniami siedzę przed kompem.

Masz racje że jest dużo do zrobienia, począwszy od stowarzyszeń, ale jak dobrze wiesz nie jest to proste,  tak samo jak nie są proste zmiany w PFO. Każde stowarzyszenie jest niezależne i mogą sobie robić to co uważają za słuszne a co współgra z przepisami. Nikt ich do niczego nie może zmusić.

Piszesz pytanie co kto zrobił dla stowarzyszeń czy PFO? Ja akurat staram się w czymś pomagać, jest to niewiele ale zawsze coś, ale ja sobie pracy nie wymieram, tylko staram się robić najlepiej to o co poproszą osoby z PFO. A jeśli i Ty potrzebujesz pomocy to oczywiście pisz na priv. Tobie również pomogę mimo że możemy mieć różne zdanie co do niektórych tematów, bo ja nie przekreślam możliwości pomocy nawet osobą z którymi się nie dogaduje.
Dla swojego stowarzyszenia tez powoli staram się przesyłać jakieś pomysły, co z tego będzie? nie wiem, zobaczę. Do PFO też coś wysłałem, zainteresowani czy nie - nie wiem ich trzeba zapytać.

Także widzisz, porozmawiałbyś czasem np. na priv, bo jakbyś nie zauważył to w moich postach obok krytyki są jeszcze pomysły, sugestie i chęć pomocy. A krzykaczami jest każdy, bo dla mnie Ty też nim jesteś bo jak dla mnie też racji nie masz w niektórych kwestiach.
Co inni chcą robić dla stowarzyszeń, dla PFO, etc. ? nie wiem, ja wiem co ja chciałbym robić i staram się coś działać, póki co dla osób związanych z PFO każdy kto ma inne zdanie jest bleee, a i z takimi co są bleee trzeba współpracować jeśli są w stanie pomóc.

W Polskich stowarzyszeniach jest jeszcze dużo do zrobienia, w PFO również, ale zapewniam Was wszystkich pisząc głupoty w internecie nic nie zmienicie i nic nie zrobicie! Trzeba zakasać rękawy i zabrać się do pracy.

A czy ktoś kiedyś z PFO napisał: słuchajcie, jest potrzebna 1 osoba bo trzeba zaprojektować plakat na OMP2015, ktoś chętny do pomocy?   ja takiego czegoś nie widziałem. Czy Twoim zdaniem takiego typu zdanie było by problemem?

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #181 : Kwietnia 12, 2015, 11:01:24 »

DarekF ostatnie OMP przygotowywało dosłownie kilka osób i wierz mi lub nie nie mieli nawet czasu na to żeby do kogoś napisać.

Druga sprawa to taka że jakbyś zadzwonił i powiedział że zrobisz plakat napewno by przyjęli Twoją pomoc. Chcesz coś pomoc zacznij udzielać się w stowarzyszeniu i może Cię wybiorą delegatem to będziesz mógł udzielać się w PFO.

Pracy jest bardzo dużo np. potrzebne są tłumaczenia, i tak jak pisałeś plakaty i inne materiały marketingowe.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #182 : Kwietnia 12, 2015, 11:22:41 »

W sprawie ludzi do pomocy powinno sie pisać dużo wcześniej, a nie tydzień przed OMP bo na szybko to mało kto sobie wolne załatwi.

W PFO wiedzą że pomogę także jeśli uznają że moge coś zrobić to może napiszą.

Jak wiesz delegatem być nie mogę, ale to inna sprawa, może kiedyś jak wróce do kraju.
Mogę i chce pomagać bez bycia delegatem, bo to do pomocy nie jest potrzebne.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #183 : Kwietnia 12, 2015, 12:01:06 »

Laki,niektórych dobrych ptaków trzeba posłuchać.A najpierw te ptaki nauczyć,nie tylko wyhodować:)
Moje stowarzyszenie mogłoby świecić za wzór dla wielu stowarzyszeń.
Możesz się pochwalić czymś konkretnym,że tak tutaj się unosisz?Co konkretnie wyszło spod Twojej ręki?

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #184 : Kwietnia 12, 2015, 03:29:29 »

Laki,niektórych dobrych ptaków trzeba posłuchać.A najpierw te ptaki nauczyć,nie tylko wyhodować:)
Moje stowarzyszenie mogłoby świecić za wzór dla wielu stowarzyszeń.
Możesz się pochwalić czymś konkretnym,że tak tutaj się unosisz?Co konkretnie wyszło spod Twojej ręki?

pfff temat nie jest o mojej działalności a o PFO Umiech, nie mam potrzeby wypisywać co zrobiłem a czego jeszcze nie Jzyk
Ci co mnie znają dobrze wiedzą. Powiem tak do zrobienia mam jeszcze dużo ponieważ drobna egzotyka, łuszczaki europejskie nadal kuleją w Polsce. Brakuje standardów i opisów mutacji i gatunków Smutny

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #185 : Kwietnia 12, 2015, 03:36:07 »

No wiesz,skoro wypowiadasz się jakbyś zasuwał dla federacji,zarzucasz kolegom,że niewiele robią,liczyłem,że dasz jakiś przykład.
Wiem,że jesteś obecny,ale co dalej?Czy sama obecność jest tak zajmująca?Może sam spróbuję? Umiech

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #186 : Kwietnia 12, 2015, 11:09:13 »

niektórych dobrych ptaków trzeba posłuchać.A najpierw te ptaki nauczyć,nie tylko wyhodować:)
Harceny to nie pępek świata... Ale też można nimi powalczyć... Jeśli można...

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #187 : Kwietnia 13, 2015, 12:03:16 »

wloczykij śmieszny jesteś, powiedzmy że jestem skromny

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #188 : Kwietnia 13, 2015, 09:23:46 »

wloczykij śmieszny jesteś, powiedzmy że jestem skromny

No to jak to jest? [moderacja]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2015, 09:25:05 wysane przez klapuch » Zapisane

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #189 : Kwietnia 13, 2015, 09:30:18 »

Widzę,że klapuch tnie,co mu się podoba,więc zapytam raz jeszcze
Co konkretnie zrobiłeś?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #190 : Kwietnia 13, 2015, 09:35:59 »

Widzę,że klapuch tnie,co mu się podoba

Oh, raczej to, co mu się nie podoba  Mrugnicie

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #191 : Kwietnia 13, 2015, 09:48:27 »

Może więc pora przestać się bawić w przedszkole,skoro uważacie się za konkretnych facetów?
Nie odpowiadacie na niewygodne pytania,zmieniacie znaczenie słów,które się do was kieruje,wprowadzacie cenzurę(o zgrozo nieuzasadnioną).

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #192 : Kwietnia 13, 2015, 09:14:02 »

W Polskich stowarzyszeniach jest jeszcze dużo do zrobienia, w PFO również, ale zapewniam Was wszystkich pisząc głupoty w internecie nic nie zmienicie i nic nie zrobicie! Trzeba zakasać rękawy i zabrać się do pracy.

Zacznijcie od stawiania wymagań na najniższych szczeblach! Proponuje zacząć od siebie i zadać sobie pytanie: Co JA zrobiłem żeby było lepiej w STOWARZYSZENIU, Co zrobiłem, aby było lepiej w PFO, aby było lepiej na OMP itp. Następnie zadajcie pytanie: Co moje stowarzyszenie zrobiło aby hodowcom żyło się lepiej? Co moje Stowarzyszenie zrobiło, aby w PFO było lepiej? Co moje Stowarzyszenie zrobiło, aby na OMP było lepiej? A może jedno najważniejsze Czemu moje Stowarzyszenie nie zorganizowało OMP 2014?

Wszyscy umiecie tylko krzyczeć że PFO ma zrobić to i tamto, a Co to jest PFO? Bo według mnie w skrócie Stowarzyszenie Stowarzyszeń. Wymagacie czegoś od PFO, ale nie wymagacie tego od swojego STOWARZYSZENIA! Wiele rzeczy można by zrobić na poziomie Stowarzyszenia, tylko wszędzie brakuje chętnych do pracy.

Czy Stowarzyszenie zapewnia Wam dojazd na OMP ?? Czy robicie to na własny koszt??

Krzykacze zawsze będą KRZYKACZAMI. Krzyczą nawet jak nie mają racji i jak nie mają pojęcia o temacie.

LaKi chciałbym jeszcze dopytać, czy Ty organizowałeś w swoim stowarzyszeniu wystawę?

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #193 : Kwietnia 13, 2015, 10:03:53 »

http://astryldy.pl/index.php/publish/gallery/show/name/palmiarnia-2011/
taka tam wystawa  Duy umiech Duy umiech Duy umiech nawet w telewizji w ogólnopolskim serwisie informacyjnym ją pokazywali Szok czego o zbyt wielu innych nie można chyba powiedzieć... Jzyk

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #194 : Kwietnia 13, 2015, 10:19:47 »

Dzięki yotan  Mrugnicie

A co myślicie o tym "wzbogacić" OMP 2015 o rzadkie gatunki ptaków np. papugi i inną egzotykę? można by ściągnąć kogoś np. z Czech lub Słowacji bo z tego co kiedyś widziałem to w Czechach na wystawie mają różne mało popularne w hodowli ( w Polsce  tym bardziej ) gatunki ptaków które pomogły by ściągnąć większą ilość zwiedzających.

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!