DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #255 : Maja 22, 2015, 02:53:39 » |
|
Jak stowarzyszenia nie chcą działać, to może je trzeba usunąć z PFO? Jak stowarzyszenia nie robią wystawy, nie prowadzą działań statutowych, nie wykonują zobowiązań, to należy je po prostu usunąć ze składu PFO.? Dlaczego PFO składa się z takich nic nie robiących stowarzyszeń? Bo tylko kasę dają? Cytat: DarekF Dzisiaj o 10:12:59 A to jest jakiś obowiązek aby PZHKIPE dawało kogolowiek na kandydata do pracy w RF? moze nikt nie chce współpracować w obecnym składzie RF?
Tak, zobowiązali się do tego. No, to wyrazili chęć ( umowy z Wami nie podpisali na szczęście ) aby szukać i delegować chętnych, ale na siłę nikogo nie wyślą bo jak nie ma chętnych aby z Wami pracować to jest problem, ale to jest problem RF . Tylko że potem bedzie lament i ciągłe wytykanie tego że PZHKIPE nikogo nie znalazło do pracy w PFO i że wiele rzeczy nie zostało zrobione z winy PZHKIPE . Nie marnujcie czasu tylko szukajcie w innych stowarzyszeniach, może ktoś się znajdzie na vacat. Jaki jest sens istnienia federacji,jeśli tylko kilka związków angażuje się w jej życie,a reszta ją totalnie olewa? Kto i po co przyjął te stowarzyszenia do naszego grona?
co Ty to wypisujesz?? wojnę chcesz wywołać  przecież bez PFO to nie ma nic  przecież za PFO to niektórzy idą jak za dobrze znanym ojcem dyrektorem z krainy pierników 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #256 : Maja 22, 2015, 09:59:15 » |
|
Wszystko kręci się wokół jednego tematu,reszta jest zaniedbywana. To,że RF pewne tematy nie interesują,nie znaczy,że nie musi się nimi zajmować.Nie jesteście sami!Są hodowcy kanarków,papug,zeberek,harcenów:) i hodowcy "dzików". To wszystko,co robi RF dla awifauny europejskiej,teraz powtórzyć musi dla reszty. Do tej pory były, o ile się nie mylę, 3 takie spotkania. 2 były organizowane przez "Canarię" z Ostrowa Wielkopolskiego, jedno przez PZHKiPE (chyba O/Racibórz). Z tego co pamiętam to na dwóch pierwszych był tematy z kanarków (prof. Łabaj), amadyn wspaniałych (pan Buranski ze Słowacji) i papug (pan Sobecki). Chyba na wszystkich były tematy z weterynarii - to Cię jakoś nie mierzi (a mnie z kolei bardzo). Tematów jest wiele, wszystkim się nie dogodzi. Może był kłopot z wykładowcami? Może z terminami? Może z finansami? Ja bym na przykład wolał jakiś wykład ze standardów amadyny wspaniałej albo zeberki, prowadzony przez eksperta, czyli sędziego, połączony z prezentacją. Ale nie da rady - nie stać nas na wykład prowadzony przez naszego najważniejszego sędziego. Poza tym musi się długo i porządnie przygotowywać - a jak się czyta np. o Gloster Show, to wierzyć się nie che, że tam angielski sędzia mógł o każdym ptaku wykładać "godzinami". Ale nie narzekałbym, raczej cieszył z tego, że tak jak piszesz: ruszyło się. Nie pozwólmy temu zaniknąć. A to jest jakiś obowiązek aby PZHKIPE dawało kogolowiek na kandydata do pracy w RF? moze nikt nie chce współpracować w obecnym składzie RF? Tak, zobowiązali się do tego. Najgłupsze zobowiązanie, o jakim słyszałem. Ale nie ważne. Ważniejsze jest to, że vacat ciągle nieobsadzony. Ale nie dziwię się - jak ktoś poczyta niektóre przekrytyczne wypowiedzi, to raczej nie poczuje się nimi zachęcony do podjęcia wyzwania. No, to wyrazili chęć ( umowy z Wami nie podpisali na szczęście ) aby szukać i delegować chętnych, ale na siłę nikogo nie wyślą bo jak nie ma chętnych aby z Wami pracować to jest problem, ale to jest problem RF . Tylko że potem bedzie lament i ciągłe wytykanie tego że PZHKIPE nikogo nie znalazło do pracy w PFO i że wiele rzeczy nie zostało zrobione z winy PZHKIPE .
Jasnowidz?  Idę o zakład, że wiele się nie pomyliłeś!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #257 : Maja 23, 2015, 09:09:14 » |
|
Yotan,Ty mnie źle rozumiesz,albo ja się gdzieś zamotałem. Ładnie,że się chłopcy postarali,bo potrafią coś takiego zorganizować,ale na RF są za ciency. Mają wiedzę/kontakty/reputację/zapał wystarczające do bycia wiceprezydentem w przypadku prezydenta i do sekcji w przypadku reszty.Poza kilkoma wyjątkami.To są ludzie,którzy są w stanie pociągnąć jeden temat,nawet bardzo prężnie,ale całości nie pociągną.Tak naprawdę największy żal mam do tych starych,mądrych hodowców.Tych naszych pasterzy.Mimo całego szacunku jakim ich darzę(za wyjątkiem [moderacja]).Bo to od ich błędów się zaczęło i teraz zbieramy tego plony,ale uważam,że da się to naprawić. Gdyby na stołku siedział facet z poważaniem i tylko pilnował takich ludzi,jak dzisiejszy prezydent(spec od kasy,niech pilnuje kasy),a dzisiejszy wiceprezydent zajmował się na przykład fotografowaniem,bo to lubi i czuje,wszystko wyglądałoby inaczej.Pan skądś tam organizowałby wyjazd na MŚ,inny Pan pisałby sobie pisma do ministerstw wszelakich.Gdybyśmy tylko te klocki poukładali inaczej,Federacja by hulała,aż miło. Teraz to wygląda tak,jakby wpadł na wolierę dwulatek w tym roku pierwszy raz parowany,zebrał sobie kilka młodych samców i zaczął ustawiać resztę pod siebie,a stare samce siedzą i patrzą tylko. Mamy zaburzoną hierarchię w stadzie.A u podstawy tych zaburzeń leży zarozumiałość. Tu na wortalu łatwo mówić,kto mądrzejszy,co chyba dobrze Ci udowodniłem. Widzisz też,jak teraz to wszystko funkcjonuje. Trzeba tylko poukładać klocki i równo podzielić robotę,a może się okazać,że wcale nie ma jej tak wiele i że nie musi to być takie trudne. Tylko,że ja też jestem taki dwulatek w tym roku pierwszy raz parowany.Czyli hodowca z 5-cio letnim stażem  Niska reputacja  A punkciki na wortalu,niestety nie zawsze oddają rzeczywistość.A niektórym się tak wydaje  I to jest ta zarozumiałość 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2015, 10:15:22 wysane przez klapuch »
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #258 : Maja 23, 2015, 10:17:54 » |
|
a dzisiejszy wiceprezydent zajmował się na przykład fotografowaniem,bo to lubi i czuje
"Chciałbym być takim mądrym spryciarzem jak ty i wszystko wiedzieć" * *Terry Pratchett: Muzyka Duszy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #259 : Maja 23, 2015, 10:58:14 » |
|
Możesz mieć rację.Jeśli chodzi o porównanie mnie i Ciebie.Taki paradoks.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #260 : Maja 23, 2015, 12:15:08 » |
|
Wszystko kręci się wokół jednego tematu,reszta jest zaniedbywana. To,że RF pewne tematy nie interesują,nie znaczy,że nie musi się nimi zajmować.Nie jesteście sami!Są hodowcy kanarków,papug,zeberek,harcenów:) i hodowcy "dzików". To wszystko,co robi RF dla awifauny europejskiej,teraz powtórzyć musi dla reszty. Do tej pory były, o ile się nie mylę, 3 takie spotkania. 2 były organizowane przez "Canarię" z Ostrowa Wielkopolskiego, jedno przez PZHKiPE (chyba O/Racibórz). Z tego co pamiętam to na dwóch pierwszych był tematy z kanarków (prof. Łabaj), amadyn wspaniałych (pan Buranski ze Słowacji) i papug (pan Sobecki). Chyba na wszystkich były tematy z weterynarii - to Cię jakoś nie mierzi (a mnie z kolei bardzo). Tematów jest wiele, wszystkim się nie dogodzi. Może był kłopot z wykładowcami? Może z terminami? Może z finansami? Ja bym na przykład wolał jakiś wykład ze standardów amadyny wspaniałej albo zeberki, prowadzony przez eksperta, czyli sędziego, połączony z prezentacją. Ale nie da rady - nie stać nas na wykład prowadzony przez naszego najważniejszego sędziego. Poza tym musi się długo i porządnie przygotowywać - a jak się czyta np. o Gloster Show, to wierzyć się nie che, że tam angielski sędzia mógł o każdym ptaku wykładać "godzinami". Ale nie narzekałbym, raczej cieszył z tego, że tak jak piszesz: ruszyło się. Nie pozwólmy temu zaniknąć. A to jest jakiś obowiązek aby PZHKIPE dawało kogolowiek na kandydata do pracy w RF? moze nikt nie chce współpracować w obecnym składzie RF? Tak, zobowiązali się do tego. Najgłupsze zobowiązanie, o jakim słyszałem. Ale nie ważne. Ważniejsze jest to, że vacat ciągle nieobsadzony. Ale nie dziwię się - jak ktoś poczyta niektóre przekrytyczne wypowiedzi, to raczej nie poczuje się nimi zachęcony do podjęcia wyzwania. nie do końca komentarze mogą mieć wpływ na osoby które rozważały pracę na rzecz FPO. Fakt że są osoby które to czytają ale mimo tego te osoby mają swoje zdanie na temat pracy PFO, bo jednym się podoba innym nie ale i nawet komentarze nie zmienią ich poglądów. miejmy nadzieje że ktoś się znajdzie do prracy w PFO, ale może być ciężko, ważne aby PFO nie robilo z siebie męczenników. Na walnym był problem aby wybrać delegatów, to w takiej sytuacji powinno się wybrać kogoś z reszty hodowców nie będących delegatami. trudno, takia sytuacja trzeba sobie radzić, ale czekając nie widaomo na co, to nic się nie zrobi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #261 : Maja 23, 2015, 12:20:29 » |
|
Wszystko kręci się wokół jednego tematu,reszta jest zaniedbywana. To,że RF pewne tematy nie interesują,nie znaczy,że nie musi się nimi zajmować.Nie jesteście sami!Są hodowcy kanarków,papug,zeberek,harcenów:) i hodowcy "dzików". To wszystko,co robi RF dla awifauny europejskiej,teraz powtórzyć musi dla reszty. Do tej pory były, o ile się nie mylę, 3 takie spotkania. 2 były organizowane przez "Canarię" z Ostrowa Wielkopolskiego, jedno przez PZHKiPE (chyba O/Racibórz). Z tego co pamiętam to na dwóch pierwszych był tematy z kanarków (prof. Łabaj), amadyn wspaniałych (pan Buranski ze Słowacji) i papug (pan Sobecki). Chyba na wszystkich były tematy z weterynarii - to Cię jakoś nie mierzi (a mnie z kolei bardzo). Tematów jest wiele, wszystkim się nie dogodzi. Może był kłopot z wykładowcami? Może z terminami? Może z finansami? Ja bym na przykład wolał jakiś wykład ze standardów amadyny wspaniałej albo zeberki, prowadzony przez eksperta, czyli sędziego, połączony z prezentacją. Ale nie da rady - nie stać nas na wykład prowadzony przez naszego najważniejszego sędziego. Poza tym musi się długo i porządnie przygotowywać - a jak się czyta np. o Gloster Show, to wierzyć się nie che, że tam angielski sędzia mógł o każdym ptaku wykładać "godzinami". Ale nie narzekałbym, raczej cieszył z tego, że tak jak piszesz: ruszyło się. Nie pozwólmy temu zaniknąć. p. majster z sekcji sedziów ma przecież tak wielkie znajomości w COM - czy nie potrafi użyć swoich wielkich znajomości i załatwić eksperta z zagranicy? może nie ma profitów z tego dlatego nie chce załatwić? może języka obcego nie zna ? jeśli taki ekspert by się znalazl to mógł by poprowadzić takie seminarium podczas OMP i przy okazji pobytu mógłby ocenić ptaki z sekcji w której jest ekspertem?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2015, 01:53:40 wysane przez klapuch »
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #262 : Maja 23, 2015, 03:10:00 » |
|
Sędzia ma dostać standard i według niego oceniać.Tyle.Nie musi znać języka,nie musi być menadżerem.Ma oceniać ptaki.Ma być od sędziowania.Sędzia-sędziuje-sędziowanie.Bo dobra ocena ptaków to podstawa do prawidłowej selekcji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #263 : Maja 23, 2015, 08:32:27 » |
|
Zaprawdę irytujący jest poziom moderacji czasem. Rozumiem,że "komunista" to słowo zakazane,tak?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #264 : Maja 23, 2015, 10:44:14 » |
|
Zaprawdę irytujący jest poziom moderacji czasem. Rozumiem,że "komunista" to słowo zakazane,tak?
Nie, ale prezentowanie nienawiści na tle klasowym już jest: Przestępstwo określone w art. 256 par. 1 realizuje zobowiązania wynikające z licznych dokumentów międzynarodowych, w szczególności z art. 20 ust. 2 Paktu Praw Obywatelskich i Politycznych ONZ, wymagającego od sygnatariuszy, aby popieranie nienawiści narodowej, rasowej lub wyznaniowej, stanowiące podżeganie do dyskryminacji, wrogości lub gwałtu, było ustawowo zakazane pod groźbą kary.Na Twoim miejscu cieszyłbym się, że na moderacji się skończyło, bo jak się orientuję art. 256 jest ścigany z urzędu.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2015, 10:45:53 wysane przez klapuch »
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #265 : Maja 23, 2015, 11:14:57 » |
|
Jakoś się nie obawiam  I nie interesuje mnie,co Ty na moim miejscu.Twoja orientacja jest dla mnie wątpliwa. Czytałem i "Muzykę Duszy", i jeszcze parę pozycji ze świata dysku,ale nie to jest najważniejsze. Zająłeś miejsce,którego być może,nigdy nie powinieneś zajmować,bo czy Ci sie to podoba,czy nie, jesteś za cienki.Mówi się,że wyżej wała* nie podskoczysz,a Tobie się wydaje,że właśnie wyżej skaczesz. Ktoś na to pozwolił i Twoje ego dostało szansę eksplozji,z której skwapliwie skorzystało. Radą Federacji nie chce się nikomu konkretnemu zajmować i musi to robić właśnie początkujący hodowca,jak Ty.Ja bym się tego nie podjął na Twoim miejscu i to jest moja przewaga.Bo Ty zrobiłeś głupotę,której ja uniknąłem.Czy to Twoja wina?Nie.To tylko ukazuje głęboką recesję,w której znajduje się PFO a Ciebie czyni ofiarą tejże.Szczerze współczuję. *wał - to takie usypane koło rzeki,żeby powodzi nie było  Nie podpada pod wulgaryzm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #266 : Maja 24, 2015, 08:01:11 » |
|
Sędzia ma dostać standard i według niego oceniać.Tyle.Nie musi znać języka,nie musi być menadżerem.Ma oceniać ptaki.Ma być od sędziowania.Sędzia-sędziuje-sędziowanie.Bo dobra ocena ptaków to podstawa do prawidłowej selekcji.
według mnie powinien tym bardziej jak ktoś jest sędzią międzynarodowym. Jedzie potem taki do oceny gdzies zagranicę i nie potrafi się dogadać i wychodzi co wychodzi. Ale kto by sietym przejmował. Oczywiście z nie ma kierować całym PFO ale jeśli ma znajomości to może je wykorzystać. przecież chodzi o wspólny interes.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #267 : Maja 24, 2015, 08:25:36 » |
|
Twoja orientacja jest dla mnie wątpliwa. Zająłeś miejsce,którego być może,nigdy nie powinieneś zajmować,bo czy Ci sie to podoba,czy nie, jesteś za cienki. Mówi się,że wyżej wała* nie podskoczysz Ktoś na to pozwolił i Twoje ego dostało szansę eksplozji,z której skwapliwie skorzystało. Radą Federacji nie chce się nikomu konkretnemu zajmować i musi to robić właśnie początkujący hodowca,jak Ty.Ja bym się tego nie podjął na Twoim miejscu i to jest moja przewaga.Bo Ty zrobiłeś głupotę,której ja uniknąłem.Czy to Twoja wina?Nie.To tylko ukazuje głęboką recesję,w której znajduje się PFO a Ciebie czyni ofiarą tejże.Szczerze współczuję.
Mówi się "wyżej wału", naucz się poprawnie odmieniać. Orientacja, ego, moja głupota itp. - szanowny wloczykiju odczep się od mojej osoby i zajmij się czymś konkretnym. Naskakujesz na mnie, a ja mam ważniejsze rzeczy do zrobienia niż odpisywanie na te bzdury które piszesz. Obraziłeś Prezydenta, teraz naskakujesz na mnie. Nie możesz wytrzymać, że pracuję dla PFO? To wypłacz się w poduszkę albo poskarż rodzinie - na pewno Ci pomogą. Nie będę odpisywał na dalsze Twoje zaczepki i obrzucanie błotem PFO. Szkoda mi czasu dla Ciebie. Jak będziesz chciał porozmawiać o czymś konkretnym i na poziomie - czytam wszystko co się pojawia na wortalu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Czeczewo
Wiadomoci: 164
|
 |
« Odpowiedz #268 : Maja 24, 2015, 09:47:16 » |
|
Mam pytanko. Gdzie się podział administrator Wortalu, bo niedługo dojdzie do rękoczynów. Temat stał się tak płytki, że wręcz uwłaczający, aby tu był dalej "ciągnięty". Czas chyba go odgórnie zamknąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 72
|
 |
« Odpowiedz #269 : Maja 24, 2015, 10:16:44 » |
|
Popieram. Po co ataki na prezydium PFO? Każdy ma możliwość wykazania się w przyszłości. Powoływanie się na przykłady funkcjonowania stowarzyszeń z zachodu Europy jest bez sensu. Nie ta liga, ze względu na dochody. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
PZHKiPE oddział Radom
|
|
|
|