canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #60 : Grudnia 28, 2015, 10:56:42 » |
|
I jak sie sprawa zakonczyla? Szkoda, ze nie czytalam, bo najprostrzym powodem mogly byc roztocza w gniezdzie lub klatce.
A bardziej skomplikowanym troche rozregulowany poped legowy. Moze sie np. zdarzyc, jak ptaki dostaja pokarm jajeczny podczas wysiadywania itd itp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ghotti
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 77
|
 |
« Odpowiedz #61 : Grudnia 28, 2015, 01:29:33 » |
|
Skonczylo sie tak ze zniosla 5 jajek i gdy podlozylem to zaczela wysiadywac caly czas ale niestety po 7 dniach okazalo sie ze zadne nie zaplodnione. Po kolejnych kilku dniach usunalem gniazdo a samica zniosla jajko do miseczki od jedzenia.Znow wstawilem gniazdo a ona znow zniosla piec jajek i znow niezaplodnione.Wczoraj usunalem gniazdo.Niby robie wszystko jak trzeba a nie wychodzi,albo jest cos ze samcem albo nie ta pora.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #62 : Grudnia 28, 2015, 02:25:41 » |
|
Chciałoby się rzec:a nie mówiłem?
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
ghotti
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #63 : Grudnia 28, 2015, 02:29:29 » |
|
A no mowiles.... teraz probuje ja wyciszyc ale nie wiem czy wyjdzie.Nie moge jej odizolowac od samca bo nie mam warunkow. Pewbie niedlugo znow zbiesie gdzies jajko...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #64 : Grudnia 28, 2015, 04:15:18 » |
|
Chętnie bym Ci pomógł,ale nie mam pojęcia,co w tej sytuacji robić. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć,że próbuj dalej 
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346
Kanarki harceńskie
|
 |
« Odpowiedz #65 : Grudnia 28, 2015, 04:30:32 » |
|
Ogranicz dostęp światła. Przyciemniaj klatkę po 17.00. Zastosuj skromniejszą karmę.
|
|
|
|
|
|
Sygnum (CIH) C-060 PZHKiPE oddział KNURÓW PFO CSO klub Radzionków
|
|
|
tatanka
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 70
|
 |
« Odpowiedz #66 : Grudnia 28, 2015, 06:24:05 » |
|
ghotti - a sprawdzałeś czy samiec nie jest zatłuszczony,może mają obfite upierzenie i tu jest problem. Całe nasienie zostaje na piórach.Trzeba samca i samiczkę koło kloaki przystrzyc. Ciężko ci będzie samiczkę wyciszyć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935
|
 |
« Odpowiedz #67 : Grudnia 28, 2015, 09:30:11 » |
|
Czy samiec jest zatluszczony ,czy samica bedzie dalej znosic niezaplodnione jaja wiele pytan a malo ukierunkowan. Ghotti w prostych slowach Twoje ptaki nie zostaly przygotowane do legow a efekty sam widzisz.
Samice oddziel od samca tak zeby miala spokoj bo po niej ciezko zebys cos wyciagnal a i tak juz zrobila swoje . Jesli chcesz poczuc emocje legow poszukaj innej samicy. Przygotuj samca i nowa samice zacznij legi tak jak Bog przykazal. Poczytaj na forum o przygotowaniu i o okresie rocznym ptakow .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #68 : Grudnia 29, 2015, 02:28:09 » |
|
Ja moge tylko poradzic, zeby samicy nie zabierac jaj, tylko dac posiedziec, az sama zejdzie, ale maximum okolo 20stu dni. Moze jest za mloda jednak. Po 9ciu miesiacach osiaga dojrzalosc plciowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ghotti
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #69 : Grudnia 29, 2015, 02:32:17 » |
|
Samiec nie jest zatluszczony, bardzo przystojny chlopak,samica jest z 2014 roku. Samiec chyba cos zadko ja kryje moze to ta przyczyna-byly kielki,byla mieszanka i nie starczylo. Gniazdo juz usuniete a samiec wczoraj znow jej spiewal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #70 : Grudnia 30, 2015, 11:13:48 » |
|
wlasciwie to wystarczy nawet jedno krycie... powodzenia w trzeciem podejsciu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|