Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:39:17 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 78 Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2015 w Czeladzi  (Przeczytany 80098 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #45 : Grudnia 11, 2015, 11:24:59 »

Chodziło mi o punkt 12 regulaminu giełdy, ale lepszy jest wg mnie punkt 1 regulaminu porządkowego.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #46 : Grudnia 11, 2015, 11:29:40 »

Umiech
Ja już nie mam 15 lat żeby się bić o papierosy.Co się w robocie z menelami naszarpię,to mi wystarczy.
Problem polega na tym,że jest grupa osób,które hodują,wystawiają,miewają niezłe ptaki i lubią wypić.A wiadomo,po wódzie człowiek wyrywny.Po cholerę się z nimi użerać?Daj im miejsce,gdzie będą się mogli nachlać.Z resztą,gołębiarze mają bale.I mało który jest w stanie z takiego balu wyleźć.Nie wytępicie tego,choćbyście się zesrali.Możecie to pijaństwo jedynie próbować kontrolować w wyizolowanym środowisku Duy umiech I jaka integracja będzie  Duy umiech Wtedy sama się wystawa oczyści.I giełda.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #47 : Grudnia 11, 2015, 11:31:44 »

A czy organizator poprosil sluzby pozadkowe o ich obecnosc podczas trwania konkursu Co?
Wiedzac ze takie incydenty pojawiaja sie corocznie pewnie tak . Czy raczej nie Co??

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #48 : Grudnia 11, 2015, 11:35:24 »

Sankcje to nie jest dobre wyjście Umiech
Lepiej niech prezydent postawi  Duy umiech

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #49 : Grudnia 11, 2015, 11:38:01 »

wliczykiju ja tez lubie wypic ale jest na to miejsce i czas,lubie zapalic ale z szacunkiem dla niepalacych pale w miejscu wyznaczonym . To normalne.
A konkurs to nie zjazd na imieniny stryja Czesia.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #50 : Grudnia 11, 2015, 11:46:51 »

RNA07TE: co to wg Ciebie są służby porządkowe? U nas są przepisy, które regulują obecność służb na tego typu imprezach - niestety obawiam się, że pozostaje tylko wynajęcie firmy ochroniarskiej - znowu koszt. Taniej jest się po prostu zachowywać na odpowiednim poziomie.
wloczykij - przecież niedaleko są miejsca, gdzie można się napić, a nawet nachlać. Wczoraj przy obiedzie wszyscy wypiliśmy po piwku, było miło, przyjemnie, wesoło. Ale to było wczoraj, kiedy porządkowaliśmy i przygotowywaliśmy wystawę. Dziś już nie uchodzi.
Postawmy to inaczej: przychodzisz na pokaz samochodów i pan, który prezentuje ci mercedesa od środka, wali mu z puchy wódą i puszcza kółka z dymu papierosowego - przyjemnie? Przychodzisz z żoną na pokaz kosmetyków albo biżuterii i to samo - pani prezentująca śmierdzi gorzałą - żona pewnie zachwycona? Przychodzisz z dziećmi na wystawę komiksów, a prezentujący siedzą z petami w zębach przy kieliszku - dzieciom się na pewno podoba?

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #51 : Grudnia 11, 2015, 11:54:30 »

Sluzby pozadkowe np. Policja. Wysylasz prosbe do komendy z uzasadnieniem i wszystko. Tylko trzeba chciec i wiedziec. No ale to juz organizator powinien wiedziec dokladnie.
Najlepiej czekac,zrobic to co musze oczywiscie za szacunek i uznanie hodowcow.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #52 : Grudnia 12, 2015, 08:20:43 »

A czy organizator poprosil sluzby pozadkowe o ich obecnosc podczas trwania konkursu Co?

Oczywiście. Usłyszałem odpowiedź, że jakby co to mam dzwonić, bo mają 3 ludzi na całe miasto i nie dadzą nikogo na stałe.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #53 : Grudnia 12, 2015, 08:58:17 »

No to trzeba dzwonic.
Stara sciema dyspozytora :-)

Oczywiście. Usłyszałem odpowiedź, że jakby co to mam dzwonić, bo mają 3 ludzi na całe miasto i nie dadzą nikogo na stałe.

Poza tym,jak maja umowe,maja pracowac.I moga miec jednego czlowieka na dwa miasta.Co Cie to interesuje?.Potrzebujesz czlowieka,dzwonisz,ma sie zjawic.
Dyskwalifikacja za zlamanie regulaminu,odebranie tytulow. Duy umiech

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #54 : Grudnia 12, 2015, 10:58:01 »

Problem znowu ten sam. Rozwiązaniem jest po prostu firma ochroniarska tak jak pisano wcześniej. Koszty kosztami, ale po co ktoś ma się wystawiać na złamanie nosa? Są odpowiednie osoby do tego i tyle.
Kilka miesięcy temu pisałem do jednej firm z prośbą o wycenę ochrony OMP, poszukam w mailu i jak znajdę to podam cenę. Nie są to koszty małe, ale skoro nikt nie potrafi tego problemu rozwiązać, i nikt tego nie kontroluje to trzeba w taki sposób.

Ale może z drugiej strony. Te osoby które piły po kątach, to może przywieźli ptaki słabe jak ktoś napisał, a po ocenie okazało się że mają super oceny i dlatego z radości postanowili się napić? z radości że sędzia przymknął oko, na jakość ptaków:) 
Jeszcze zapomniałem dodać że jest jeszcze jedno rozwiązanie. Jeśli nie ma kasy na ochronę, to proponuję zadzwonić po wiernego fana Chucka Norrisa ( nijaki J. Umiech ) on zrobi porządek ze wszystkimi i wszędzie. tylko później nie zapomnijcie mu odznaki dać:)

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #55 : Grudnia 12, 2015, 11:09:28 »

Każdy rodzaj konsekwencji oddziałuje na niekulturalnych hodowców. Im więcej takich środków tym lepiej. Dlaczego bać się czegokolwiek? Przykładowo taka dyskwalifikacja nie tylko ukaże pijących czy palących, ale też nagrodzi tych co ściśle przestrzegają zasad wystawy i chyba tak ma być.
Od wielu lat walczę o wyprowadzenie mistrzostw z Czeladzi, gdzie towarzystwo wybitnie sprzyja piciu i PFO zawsze wybiera to miejsce ku uciesze "miejscowej gawiedzi". Co zatem normalni hodowcy mają o tym myśleć? Czy PFO popiera zatem takie wybryki i zachowania, skoro absolutnie nic z tym nie robi?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #56 : Grudnia 12, 2015, 11:15:44 »

Miejscowa gawiedź,czyli kto?Ktoś powie,że się uczepiłem,ale to jest dość istotne,jeśli wziąć po uwagę specyfikę regionu.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #57 : Grudnia 12, 2015, 12:28:34 »

proszę Was, ciekawe ile osób w Czeladzi słyszało że jest coś takiego jak OMP? Pominę już inne miasta.
Czy ktoś liczy ile osób odwiedza OMP? to tez jest istotne bo da to obraz zainteresowania imprezą i według takich liczb możemy przygotować odpowiednie działania na kolejny rok.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 142

« Odpowiedz #58 : Grudnia 12, 2015, 08:24:15 »

Panowie tak czytam i czytam i nie mogę zrozumieć po co jest ten cały regulamin jak i tak go dużo osób łamie. Dlaczego te osoby co łamią regulamin po prostu nie są wypraszane z wystawy ? Przecież taki hodowca który wystawia czy tam sprzedaję ptaki jeżeli zostanie wyproszony automatycznie jego ptaki też przez co traci oceny ptaków lub możliwość sprzedaży ich na giełdzie.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #59 : Grudnia 12, 2015, 11:01:34 »

Hodowcy ZHK EGZOTA Sosnowiec na 78 OMP Czeladź 2015

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=nJTFfC2ZAuQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=nJTFfC2ZAuQ</a>
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2015, 11:12:08 wysane przez Jacky » Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!