Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:11:27 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2016 roku?  (Przeczytany 41403 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #75 : Listopada 04, 2016, 05:58:33 »

Co na to Komisja Kontroli Wewnętrznej PFO,chyba też ma gdzieś statut w nosie.Co najmniej od 2010 Statut PFO jest tylko fikcją .

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #76 : Listopada 04, 2016, 06:39:21 »

Co na to Komisja Kontroli Wewnętrznej PFO,chyba też ma gdzieś statut w nosie.Co najmniej od 2010 Statut PFO jest tylko fikcją .

A Ty co kiedykolwiek zrobiłeś dla PFO oprócz narzekania ?
Stołek prezydenta jest pusty może się skusisz ?

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #77 : Listopada 04, 2016, 08:11:31 »

Lukas:czy zwracanie uwagi na coś co jest podstawą każdej organizacji to : narzekanie :,tak właśnie jest Statut PFO od 2010 jest fikcja,jak pamiętam od kadencji Pana Janczury przez dwa lata był i dość starano sie go przestrzegać,ale potem ,szkoda pisać jak ty to piszesz oprócz narzekania.Słowo kiedykolwiek jest nie na miejscu,czy zrobilem tak i nawet dałem to za co zapłaciłem,odpowiedz ze strony PFO  00000000.!!!.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #78 : Listopada 04, 2016, 09:38:57 »

Wg mnie Nadzwyczajne Walne zwołane jest zgodnie ze statutem, a dokładnie paragrafem 35.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #79 : Listopada 04, 2016, 10:32:32 »

yoton:masz racje ,&35 ,a &35 pod 2 wyjete z tego podpunktu {RADA zwołuje najpóżniej w ciągu dwóch miesięcy od DATY WNIESIENIA PRAWOMOCNEGO ŻĄDANIA}to chyba w połowie pażdziernika skoro ma być 17 grudnia.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #80 : Listopada 04, 2016, 11:30:50 »

A kogo to obchodzi i co to przeszkadza ze statut jest jezeli jest nawet nieprzestrzegany. Maja cos zrobic to niech robia nawet naciagajac statut a mysle ze to nie takie powazne.  Ludzie puknijcie sie w te glupie glowy  i nie szukajmy szczegolow.

Powiedzmy sobie szczerze ze PFO to organizacja kierowana przez ludzi ktorzy nie moga dac z siebie 100%  bo maja tez swoje zycie peywatne albo poprostu nie maja do tego srodkow.

Tradycji i zaangazowania hodowcow takze brakuje o ambicjach nie bede nawet wspominal.
Srodkow nie maja,wsparcia nie- ambicji nie tradycji nie i dotego brak ludzi ktorzy pewnie gratis cos maja robic dla np.takiej papugi. Smiech na sali.
Po co to im?Co?Co?
Zamknijcie ten burdel a hodowcy niech sami sie mecza a moze wtedy poczuja ten minimum na co stac PFO - czyli obraczki i OMP. 
Tak malo ale moze na terazniejszosc duzo.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #81 : Listopada 05, 2016, 07:23:08 »

Brawo RNA07TE! BRAWO BRAWO BRAWO!!!!!!!!! Chciałem wczoraj to samo napisać, ale jeszcze się powstrzymywałem. Bardzo dobrze, że to właśnie Ty to napisałeś!

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #82 : Listopada 05, 2016, 07:26:38 »

ZBYSZEK 0710: wg mnie "najpóźniej" oznacza w tym przypadku, że jeśli ogłosili to np. 2 listopada, to zebranie nie może się odbyć później, niż do końca grudnia. Ale nie wcześniej niż w grudniu, bo muszą 30 dni wcześniej podać porządek obrad i oficjalnie zawiadomić uczestników (czyli stowarzyszenia).

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #83 : Listopada 05, 2016, 07:27:54 »

Nie mogę się napatrzeć: RNA07TE, Twoje ostatnie 2 zdania są PIĘKNE!

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #84 : Listopada 05, 2016, 08:14:29 »

Głupstwa,pył i przerost formy nad treścią. Interesuje was tylko statut,regulamin,termny,paragrafy...pył.Kiedy mieli to zebranie zwołać?Na styczeń?Nie pasuje Państwu termin OMP,wolicie dupić jeszcze raz przez całą Polskę,bo statut stanowi?I kto przyjedzie?Połowa?Mniej?Ten statut jest niedopracowany.To,że go Andrzej Jenczura(niech pastwiska jego porasta mlecz,aby owce jego mogły sie wypasać i trzoda)spłodził,nie oznacza,że jest dobry.Zawiera szereg błędów,które owocują tym,co mamy teraz.A Rada Federacji-przynajmniej starają się kombinować w meandrach tego syfu.A chodzi tylko o (w znakomitej większości)małe ptaszki.Jo sie obala...

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #85 : Listopada 05, 2016, 09:26:38 »

yoton: masz racje ,musi być zachowany szczególnie termin powiadomienia,te 30 dni,jak podawaja do 7 listopada to przecież zgodne,co obecnie było zawsze nagminnie łamane.Co do łamania statutu,jak ktoś tak myśli to mnie przeraża takie myślenie.Jeżeli statut jest niczym to po co iść z nim do Sądu,po co go rejestrować i zmiany w nim.Nie ma statutu nie ma Stowarzyszenia,według takiego myślenia to tylko grupa dyskusyjna,można się spotkać przy kuflu piwa lub dobrej lampki wina.
Nie przestrzeganie Statutu to nie szanowanie Hodowców,Stowarzyszeń,to hodowcy zatwierdzili ten statut przez wybranych ich delegatów i to rzecz święta niepodważalna.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #86 : Listopada 05, 2016, 10:08:15 »

Dlatego musi być przemyślana.Ktoś to napisał,dyskusji nie było,bo kto miał dyskutować?
I teraz przez te drobne ale istotne błędy,ten klub stał się irytujący.A do tego znalazła się grupa obrońców,która sama nie rozumie czego broni Umiech
Gdyby systematycznie nanosić poprawki,statut naturalnym biegiem mógłby ewoluować i stawać się tworem bardziej zbliżonym do otaczającej nas wszystkich rzeczywistości.Członek klubu to świętość.Statut ma mu przede wszystkim służyć.Przyklej sobie numerek na czoło i zeskanuj.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #87 : Listopada 05, 2016, 11:01:00 »

Nie przestrzeganie Statutu to nie szanowanie Hodowców,Stowarzyszeń,to hodowcy zatwierdzili ten statut przez wybranych ich delegatów i to rzecz święta niepodważalna.
Czyli Rada nie może łamać statutu, ale hodowcy regulaminy mogą?  Duy umiech Duy umiech Duy umiech Dla Was zawsze działa to tylko w jedną stronę...  Pacz Pacz Pacz

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #88 : Listopada 05, 2016, 11:08:24 »

Zło konieczne.Ustawa nam każe, więc musi być. Tylko czasem ludzie to za bardzo do serca biorą. To nie jest szczytowe osiągnięcie cywilizacyjne.Obawiam się o poziom zdrowego rozsądku wśród hodowców. A przynajmniej części hodowców.

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #89 : Listopada 08, 2016, 09:10:15 »

wloczykij, yotan ja Wam nie bronię! Płaćcie sobie i po 1,50 zł, po 2 zł albo po 5 zł za obrączkę 2,9 zamawianą w PFO. Stać Was! Skoro jesteście zadowoleni z jakości i ceny takiej obrączki, to wszystko OK!. Ja zrobiłem tak na szybko rozeznanie wśród hodowców i znalazłem hodowców, którzy kupują takie same obrączki po 70 gr i jeszcze w dodatku otrzymują fakturę. A czy PFO jest w stanie wystawić hodowcy fakturę?
Z moich obserwacji wynika, że coraz więcej hodowców kupuje obrączki samodzielnie, bo dla nich te obrączki z PFO są po prostu za drogie. Widziałem takie obrączki i jakość wykonania jest identyczna lub niekiedy lepsza od tych lansowanych przez PFO.
Dlaczego w Czechach, w Niemczech, na Słowacji ceny obrączek od wielu lat są na niezmienionym poziomie, a w PFO corocznie obrączki drożeją? Tłumaczcie sobie to drożejącą kiełbasą i papierosami, ale nie oszukujcie innych! W Polsce mamy deflację od kilku lat!

PAPUGA niby tyle wiesz a dlaczego nie wiesz tego że PFO wystawia FV stowarzyszeniom Jzyk
Na kolejny rok będziesz negocjował ceny dla PFO to załatwisz taniej.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!