Ooo... dziekuje Wam serdecznie.

Tu mnie jeszcze nikt tak otwarcie nie docenia - wiec chetnie sie dokarmie takimi komplementami.
Tak, mam ivoor. Strone wczesniej znajdziesz te samiczke ivoor jak do mnie dotarlo, ze sie wybarwia inaczej niz reszta zoltych. Nie pamietam czy pisalam kiedys, ze wlasnie chce kiedys dojsc do wlasnej linii izabel pastel zolty ivoor i brunatny pastel zolty ivoor. Stad bardzo licze jeszcze na choc jednego potomka w ivoor. Narazie tak czy tak musze uzyskac ladne pastele. I przy okazji wlasnie ladniejsze izabele.
Moje dwie pierwsze mialy byc domowymi ptaszkami - tylko wlasnie jak zaczelam czytac forum, zanim je kupilam, czulam sie idzie wirus kanarkowy. Stad decyzja padla na parke z dobrego zrodla. Nie minelo dlugo i mialam 2 parki.

Jak bym mogla, na chwile obecna, chcialabym hodowac rowniez fife fancy. Ale nie mam tyle miejsca.

Mysle, ze od standardu jednak moje izabelki jeszcze ciut odbiegaja - bede musiala je umoczyc w stynecie albo faktorze-azul. To wlasnie bedzie jeden z moich planow na rok 2013, Chiara. Chce zakupic albo agat-bialy z azulem albo satynet i zrobic w dwoch parkach test.
Wlasnie pracuje nad wlasna stronka internetowa - forma bloga mi sie niezbyt podoba. Tam planuje przedstawiac rowniez parki legowe, moze tez tabele dziedziczenia dla moich kolorow.
Narazie mam taki plan:
Stary samczyk bialy /szpatl pastel + stara samiczka biala
stara samiczka zolta /szpalt biala + jakis nowy samczyk
stary samczyk zolty /szpalt bialy, pastel i ivoor + jakas nowa samiczka
mloda samiczka zolty ivoor + mlody bialy samczyk
mloda samiczka pastel + mlody bialy samczyk
Ale mi sie co i raz zmienia ten plan.