Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 05:47:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Polski 2013  (Przeczytany 70524 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« Odpowiedz #75 : Padziernika 18, 2013, 09:39:41 »

Niewątpliwie ciekawy temat się zrobił.
Każda z wypowiadających się osób ma rację i nie ma racji. Wszystkim przydałoby się więcej pokory!
Już tłumaczę na przykładzie o co chodzi.
Gdyby naszą polską hodowlę spróbować porównać z poziomem hodowli innych krajów to określiłbym, że my Polacy jedziemy sobie rowerem, a czołówka światowa od dawna jeździ już samochodami. My ostro ścigamy się na torze kolarskim, a tu nagle przychodzi PFO, zakupuje jeden bolid formuły 1, wstawia go na nasz tor kolarski, zaprasza tam jednego z naszych kolarzy i głośno woła: "Już prześcignęliśmy świat!".
To tylko taka moja sugestia z Drezna, gdzie robimy już przygotowania do wystawy, która odbędzie się w listopadzie. Wraz ze Ślązakami, którzy też ostro pracują przy wystawie pozdrawiamy wszystkich Wortalowiczów!
Po powrocie rozwinę ten temat!

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #76 : Padziernika 20, 2013, 06:59:57 »

Wiem, że jestem tu zawsze ostro zwalczany przez wszystkich, ale muszę jeszcze podzielić się z Wami niektórymi postanowieniami PFO.

Jak wiadomo Rada PFO (łamiąc wszelkie ustanowione przez siebie regulacje prawne, o czym pisałem już wcześniej w tym wątku) podjęła decyzję o powierzeniu organizacji „Ornitologicznych Mistrzostw Polski 2013” i towarzyszącej im wystawy Panu Jerzemu Kozłowskiemu zwanemu dalej Organizatorem 76 OMP.

Następnie Rada powołuje, do pomocy Organizatorowi 76 OMP, Komitet wsparcia organizacji 76 Ornitologicznych Mistrzostw Polski w składzie:
Andrzej Jenczura – Przewodniczący komitetu wsparcia 76 OMP
Michał Horzela – Z-ca Przewodniczącego, Kierownik obsługi informatycznej
Jan Kamiński – Przewodniczący Komisji Technicznej,
Marek Łabaj – Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej

W jakim celu? Czy PFO powierzając organizację prywatnemu inwestorowi z góry zakłada, że nie wywiąże się on z powierzonych zadań?

Ze składek członkowskich PFO zostaną zakupione medale dla hodowców, których ptaki zdobędą czołowe miejsca w konkursach ptaków i odznaczenia dla wyróżnionych osób.

Po co? Czy organizatora tej komercyjnej imprezy (pisałem już wcześniej w tym wątku o ile wzrośnie kolekcyjne) nie stać na medale? Po co więc podejmuje się organizacji czegoś do czego jest absolutnie nieprzygotowany? I czemu Rada Federacji akceptuje to?

Zadania Kierownika obsługi informatycznej z komitetu wsparcia organizacyjnego 76 OMP:
a)    przystosowanie programu informatycznego do obsługi OMP 2013;
b)    zorganizowanie przyjęcia ptaków drogą elektroniczną i w dniu przywozu ptaków do miejsca Mistrzostw;
c)    zarejestrowanie w programie informatycznym wyników z kart ocen;
d)    przygotowanie wersji elektronicznej katalogu do druku;
e)    zorganizowanie stoiska informacyjnego i handlowego na głównej sali wystawowej.

Czy dajmy na to organizatorowi zawodów sportowych należy zorganizować czasomierz, stoper, program komputerowy do obsługi zawodów, przyrządy do mierzenia wysokości, odległości, prędkości itd, a może jeszcze trzeba za organizatora mierzyć czasy, wysokości, odległości, prędkości itp, czyli zorganizować te zawody? Tylko do czego wówczas ten organizator jest potrzebny?

Sekcje i klasy ptaków, które będą oceniane w konkursach w ramach OMP 2013, ustali Rada Federacji na wniosek Zarządu Sekcji Sędziów w terminie do dnia 30 września 2013 r. Informacja na ten temat zostanie zamieszczona na stronie internetowej PFO najpóźniej do dnia 15 października 2013 r.

Panowie Prezydenci! Mamy już 20 października, a gdzie te obiecane sekcje i klasy są? Wy sobie żarty z nas hodowców robicie! Pisałem już o tym wcześniej w tym wątku i nic nie zrobiliście do dziś!

Rada Federacji zaprasza do pracy społecznej w komisji, która zajęłaby się organizacją tegorocznych Ornitologicznych Mistrzostw Polski. Komisja miałaby za zadanie zorganizowanie mistrzostw z podziałem na role dla konkretnych osób, od momentu przyjmowania ptaków (drogą elektroniczną) do momentu ich wydania hodowcom.

To już są kpiny! OMP 2013 są imprezą komercyjną, organizowaną przez prywatnego inwestora, a Rada Federacji chce, żeby tam ktoś pracował społecznie? Rozumiem, że celem Rady jest jak największy zysk prywatnego inwestora!!! Tylko czy jest to działanie dla rozwoju hodowli?

Będę ten wątek jeszcze kontynuował!

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #77 : Padziernika 20, 2013, 07:52:49 »

Temat OMP 2013 się niesamowicie rozwinął i rozszerzył na inne kwestie. Początkowo wyglądał niewinnie, ale okazuje się, że organizacja mistrzostw szwankuje z wielu powodów. Kulisy organizacyjne są tylko częściowo ujawnione przez PFO. Organizator tej najważniejszej dla wszystkich hodowców imprezy nie wydał jak dotąd żadnego komunikatu, nie podał do publicznej wiadomości żadnej informacji o organizacji tej imprezy. Mnie też ciekawi dlaczego? Organizacja OMP od lat budzi wiele kontrowersji. Może czas już coś zmienić w tej sprawie by w 2014 roku wszystko było jasne i klarowne.

Zastanawiające jest też, że niektórzy z Was mają jakieś informacje, których jeszcze nie ujawnili:
Po powrocie rozwinę ten temat!
Będę ten wątek jeszcze kontynuował!

O co chodzi w tych stwierdzeniach?

Wszak OMP zbliżają się dużymi krokami i jest to już praktycznie ostatni moment, żeby jeszcze coś zmienić, poprawić i moim zdaniem należy takie informacje ujawniać jak najszybciej. Jestem przekonany, że przedstawiciele PFO pośrednio lub bezpośrednio czytają ten wątek i mogliby podjąć jakieś kroki w celu poprawy organizacji OMP.

I na koniec jeszcze jedna uwaga. Nie atakujcie się wzajemnie, lecz wspólnie poszukujmy najlepszych rozwiązań.

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #78 : Padziernika 20, 2013, 08:48:04 »

"I na koniec jeszcze jedna uwaga. Nie atakujcie się wzajemnie, lecz wspólnie poszukujmy najlepszych rozwiązań."

Potraktujmy słowa te jako motto

GaZa
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #79 : Padziernika 24, 2013, 08:46:18 »

Ciekawa dyskusja o tych Mistrzostwach Polski. Czas pokaże kto ma rację.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #80 : Listopada 18, 2013, 03:04:19 »

biuro@pfo.info.pl
Prezydent PFO – prezydent@pfo.info.pl
Wiceprezydent ds. organizacyjnych – org@pfo.info.pl
Wiceprezydent ds. hodowlanych – hod@pfo.info.pl
Administrator strony internetowej – admin@pfo.info.pl

A gdzie się podziały adresy i kontaktowe emaile na stronie http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13:kontakt&catid=3:prawo&Itemid=143 ?

Prezydenci mają już dość naszych listów, petycji i emaili?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #81 : Listopada 18, 2013, 04:21:28 »

przecież są?

Granos
Go
« Odpowiedz #82 : Listopada 18, 2013, 05:38:34 »

papuga,dawno nie pisales swoich madrosci co? musisz od nowa zaczynac?

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #83 : Listopada 18, 2013, 09:25:52 »

Papuga oślepła. Może weterynarz pomoże. A moze nie?
Może uśpi Umiech
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2013, 10:19:44 wysane przez klapuch » Zapisane

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #84 : Listopada 19, 2013, 10:02:24 »

A gdzie się podziały adresy i kontaktowe emaile na stronie http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13:kontakt&catid=3:prawo&Itemid=143 ?

Prezydenci mają już dość naszych listów, petycji i emaili?

Jeśli używasz IE w wersji 8 lub straszej to faktycznie nie widzisz aktualnej zawartości. Zainstaluj jakąś inną przeglądarkę.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #85 : Listopada 19, 2013, 11:08:24 »

papuga,dawno nie pisales swoich madrosci co? musisz od nowa zaczynac?
Papuga oślepła. Może weterynarz pomoże. A moze nie?
Może uśpi Umiech
Wicie, wkurzacie się na kogoś, że wg Was jest nieuprzejmy, a sami zachowujecie siętak samo! Jak dieciaki w piaskownicy!
To, że ktoś ma inną przeglądarkę internetową, inne zdanie czy inne poglądy to nie jest od razu powód, żeby z niego szydzić.
Swoją drogą zastanawiam się, dlaczego jedni dostają jakieś ostrzeżenia i minusy za nieuprzejmości, a inni nie - czyżby nierówne traktowanie? Albo odrwotnie - Ci nieuprzejmi są może po prostu bardziej tolerancyjni dla tych, co mają różne zdanie od nich samych hehe

Mnie osobiście na prawdę interesują odpowiedzi na http://kanarki.eu/index.php?topic=4760.msg27723#msg27723. Uważam, że zagadnienie polskie/zagraniczne stowarzyszenie warte jest osobnego tematu.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #86 : Listopada 19, 2013, 11:10:17 »

Żaby było sprawiedliwie:
Jeśli używasz IE w wersji 8 lub straszej to faktycznie nie widzisz aktualnej zawartości. Zainstaluj jakąś inną przeglądarkę.
brawo za dorosłe podejście do tematu!

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #87 : Listopada 19, 2013, 11:35:18 »

Przeglądam właśnie katalog klas konkursowych na stronie PFO i chyba znalazłem błędy:
w punktach 527 i 528 są wymienione perliki - powinny być chyba tylko w jednej kategorii.
Poza tym trochę niezrozumiałe wydało mi się opisywanie mutacji w punktach od 433 do 436 amadyn wspaniałych. Naszukałem się amadyn żółtych i dopiero po jakimś czasie skojarzyłem, że opis pt. "amadyna wspaniała - pastel jednofaktorowy, dwufaktorowy czarnogłowy" odnosi się do ptaków czarnogłowych, pastelowych jedno- i dwufaktorowych, a nie do jednofaktorowych pastelowych z głową dwufaktorową czarną.
No i punkt 437: niebieskogłowy, czarnopierśny! Nowa mutacja???

CarIvan
Go
« Odpowiedz #88 : Listopada 19, 2013, 11:41:08 »

No i punkt 437: niebieskogłowy, czarnopierśny! Nowa mutacja???
Pierwsze słyszę.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #89 : Listopada 19, 2013, 12:03:41 »

Mam jeszcze kilka pytań, na które nie mogę znaleźc odpowiedzi, bądź też odpowiednie ustalenia nie są dla mnie zrozumiałe.
1. Kiedy i komu (konto?) płaci się kolekcyjne?
2. Czy zgłoszenia można wysyłać pocztą tradycyjną?
3. Czy w sekcji F ważny jest wiek, płeć oraz obrączka ("pierwszy właściciel") ptaka?

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!