Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:15:07 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Dlaczego zagraniczne stowarzyszenie?  (Przeczytany 22241 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #15 : Listopada 20, 2013, 07:33:45 »

...i z tego co wiem JAD juz jakis czas nie jest w RF wiec troche stare info.
To dlaczego figuruje na stronach PFO?
http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=23:witamy-na-stronie-pfo&catid=24:informacje-rf&Itemid=24

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #16 : Listopada 20, 2013, 07:44:15 »

Czesi maja bardzo podobny problem jak my,u nich jest takze klopot z nowym pokoleniem hodowcow.
Ten temat był już poruszany. Ale w takim razie nie jest to problem tylko polski, bo na zachodzie Europy też istnieje, a teraz dowiaduję się, że na południu również. Znaczy się, że młodzież po prostu nie jest ptakami zainteresowana. Teraz nawet na ryby i grzyby idzie się do internetu!

hencho52: zgłoś się na prezesa swojego związku (jeśli już nim nie jesteś, bo tego nie wiem), zdobądź poparcie i poprowadź swój związek do sukcesów. Zostań delegatem (chyba, że już nim jesteś albo byłeś, bo tego też nie wiem) na WZ i zmień realia polskich hodowców. Zarzucasz mi, że tylko narzekam, a nic nie robię. Więc przestań narzekać i coś zrób. Zacznij od swojego związku.

Nie jest łatwo cokolwiek zmienić, ale to nie znaczy, że się nie da. papuga ma rację - w jedności siła. Nie znaczy to może, że w Polsce ma być tylko jedno stowarzyszenie, ale bardziej o to, żeby wszystkie stowarzyszenia wołały jednym głosem, stały razem jak mur. A jak na razie ot jeden na drugiego krzywo patrzy, czasem nawet świnie podkłada, największym wyznacznikiem klasy jest puchar (im większy, tym większa klasa), ludzie, którzy mogliby coś zrobić idą na łatwiznę i uciekają za granicę, a jak się któryś hodowca na kolegów obrazi, to zakłada własne stowarzyszenie i robi w nim to samo, co w poprzednim jego koledzy. Myślę, że najpierw trzeba by zmienić swoją mentalność i nastawienie do innych. papuga pisze, że czescy hodowcy zapraszają go do siebie i między sobą utrzymują bardzo koleżeńskie stosunki. U nas tego raczej nie spotykam. Poza tym czy kto słyszał, żeby jakiś hodowca, zdobywca podium, oddał całą zwycięską kolekcję młodszemu koledze? Spróbujmy sobie wytłumaczyć i uwierzyć, że inny hodowca to nasz przyjaciel, a nie wróg i sami bądźmy mu przyjacielem. Chcecie coś zmienić? Zacznijcie od siebie, reszta pójdzie łatwiej!

Ja już zaczynam: hencho52, mordziu Ty moja, pozwól że Cię przytulę Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #17 : Listopada 20, 2013, 07:46:18 »

A JADa zostawcie w spokoju - jako jedyny z RF PFO miał odwagę i zabierał głos i mimo, że nie zawsze się z nim zgadzałem i pewnie nie zawsze będę się zgadzał, to u mnie samym tym już zasłużył na szacunek.

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk

« Odpowiedz #18 : Listopada 20, 2013, 07:48:41 »

Ale robienie czegoś nie polega na tym, żeby najgłośniej krzyczeć co kto zrobił tylko na zrobieniu i tyle.
I nie pisaniu takich stwierdzeń jak JAD. A kto krzyczał?

Granos
Go
« Odpowiedz #19 : Listopada 20, 2013, 07:49:41 »

Bo ,byl jak ten tekst byl publikwoany i jest autorem strony.

J
a już zaczynam: hencho52, mordziu Ty moja, pozwól że Cię przytulę Mrugnięcie

To było piekne Chichot

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #20 : Listopada 20, 2013, 08:04:49 »

W momencie uruchomienia strony byłem sekretarzem.
Artykuł jest mocno archiwalny.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #21 : Listopada 20, 2013, 08:05:23 »

A może zamiast uciekać do obcych stowarzyszeń po prostu wziąć się za nasze i je ulepszyć?

to się nie da, to się nie uda

Dlaczego nie?
Trzeba wziąć się do pracy to się uda.

Popatrzcie, większość hodowców stoi z boku i tylko narzeka.

JAD dlaczego tak?  Bo obracasz kota ogonem?
 Jesteś członkiem Rady Federacji i członkiem zarządu stowarzyszenia to powiedz teraz co Ty zrobiłeś by je ulepszyć? Proszę o fakty.
Pisząc te słowa "Popatrzcie, większość hodowców stoi z boku i tylko narzeka." nie obrażasz ich? Bo oni nie są członkami RF PFO oraz delegatami na WZD i to nie oni podejmują decyzje. Członku RF PFO "Trzeba wziąć się do pracy to się uda."

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk

« Odpowiedz #22 : Listopada 20, 2013, 08:06:57 »

Ja już zaczynam: hencho52, mordziu Ty moja, pozwól że Cię przytulę Mrugnicie
[/quote]

yotan pozwalam i sam zrobię to z przyjemnością Umiech

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #23 : Listopada 20, 2013, 08:09:41 »

No to możemy się wstępnie umówić na czułości w Czeladzi.

Granos
Go
« Odpowiedz #24 : Listopada 20, 2013, 08:11:40 »

cos jak "magia fioletowej krowy"

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #25 : Listopada 20, 2013, 08:20:15 »

JAD dlaczego tak?  Bo obracasz kota ogonem?
 Jesteś członkiem Rady Federacji i członkiem zarządu stowarzyszenia to powiedz teraz co Ty zrobiłeś by je ulepszyć? Proszę o fakty.
Pisząc te słowa "Popatrzcie, większość hodowców stoi z boku i tylko narzeka." nie obrażasz ich? Bo oni nie są członkami RF PFO oraz delegatami na WZD i to nie oni podejmują decyzje. Członku RF PFO "Trzeba wziąć się do pracy to się uda."

Powiem Ci tylko tyle. Poświęciłem strasznie dużo czasu Federacji.
W momencie kiedy razem z pozostałymi wybranymi delegatami utworzyliśmy Radę Federacji, PFO nie miała prawie nic. Żadnych zasad dotyczących jej funkcjonowania.
Razem z pozostałymi wszystko to tworzyliśmy od podstaw. Później z powodów osobistych zrezygnowałem.
Jestem twórcą strony internetowej, wraz z wszystkimi grafikami i większością artykułów.
Do dzisiaj się nią zajmują, mimo,że żadnej funkcji w PFO nie pełnię. Może chcesz mnie zastąpić hencho52?
Wykonuję też różne inne rzeczy jakie potrafię (projekty graficzne, skład katalogu). Też mogę Ci odstąpić te zajęcia.

Wiesz kim jestem ja, a kim ty jesteś hencho52 i  co robisz? 

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk

« Odpowiedz #26 : Listopada 20, 2013, 08:28:19 »

Jestem za a po czułościach, obejrzeniu śliczności i zrobieniu im paru fotek zapraszam do mnie na kawę

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk

« Odpowiedz #27 : Listopada 21, 2013, 07:53:31 »

W momencie uruchomienia strony byłem sekretarzem.
Artykuł jest mocno archiwalny.

To od kiedy nie jesteś sekretarzem RF?

CarIvan
Go
« Odpowiedz #28 : Listopada 21, 2013, 08:10:29 »

Cytat: yotan  Wczoraj o 08:09:41

Jestem za a po czułościach, obejrzeniu śliczności i zrobieniu im paru fotek zapraszam do mnie na kawę
To i może ja się przyłączę, też będę w Czeladzi.  Mrugnicie

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk

« Odpowiedz #29 : Listopada 21, 2013, 08:27:18 »

Cytat: yotan  Wczoraj o 08:09:41

To i może ja się przyłączę, też będę w Czeladzi.  Mrugnicie

Nie widzę problemu. Tylko musimy uzgodnić termin i sposób komunikacji ale to już chyba na pw

Strony: 1 [2] 3 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!