Prawda jest zwykle glebiej.
Faktycznie! Zawsze tak jest. Tylko jak zmusić władze PFO do działania? Albo chociaż do jakiejś poważnej debaty?
Jakieś pomysły na poprawę działalności samej PFO, ale też i całości sytuacji hodowlanej w Polsce?
Pomysły są! Wystarczy popatrzeć na działalność obcych stowarzyszeń i czerpać z nich garściami. Zamiast wystawek zakrapianych alkoholem można tworzyć ptasie show.
Może inaczej spojrzeć należy na sprawę i zastanowić się nad tym dlaczego z Rady Federacji odeszli Dariusz Jagielski, Jacek Dybich, Marian Świtała, Marcin Franiczek, Tomasz Balcarek? Czyżby się nie wykazywali w pracach Rady? Jestem przekonany, że z tych samych powodów inni nie chcą wejść do Rady, ani też wspierać w jakikolwiek sposób PFO. Dystans między PFO a hodowcami ciągle się pogłębia. A rozbicie środowiska hodowlanego (np. hodowców egzotyki, hodowców kanarków śpiewających) utrwala się.
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że kiedyś na forum pisało pełno hodowców, znanych i lubianych wystawców ptaków na wystawach.
Teraz jakoś ich tu teraz nie widać.
Mniemam, że nie przez działania PFO czy przez organizację OMP (które w mojej ocenie co rok wyglądają lepiej), a przez takich mądrali jak papuga.
Z takich samych powodów hodowcom nie chce się nawet cokolwiek pisać. Co mają pisać? Ogólnie wiadomo jakie każdy z nich ma zdanie na temat tego co się dzieje.
Ciekawi mnie Twoje określenie "znani i lubiani". Czy w tej grupie mieszczą się również hodowcy, którzy zdobyli tytuł Mistrza Polski 2013 z notami 340 w przypadku kolekcji czy 87 punktów w przypadku pojedynek?
Nie żebym coś insynuował, ale PFO wyrządziła krzywdę hodowcom dopuszczając do takich sytuacji. To jeszcze jeden dowód na to, że PFO wie najlepiej czego oczekują hodowcy.
Mniemam, że nie przez działania PFO czy przez organizację OMP (które w mojej ocenie co rok wyglądają lepiej), a przez takich mądrali jak papuga.
Mądrala papuga zorganizował Wam OMP. I to wyłącznie przez papugę mamy totalną zapaść w hodowli! Ludzie oprzytomnijcie wreszcie, że ja pokazuję tylko do czego doszliśmy na skutek działań PFO!
Kiedy będzie na OMP poziom z mistrzostw Czech czy Niemiec? I organizacyjnie i jakościowo poziomem ptaków? Za 100 lat? Mnie takie czekanie nie interesuje. Ja chcę mieć taki poziom już za kilka lat. Jaki poziom jest na giełdzie z Mistrzostw Polski niech świadczy choćby załączone zdjęcie.
Mnie już się niedobrze robi jak czytam te wpisy
W sumie nikt Cię do czytania nie zmusza. Piszę, bo trzeba ujawniać działania PFO. Niech hodowcy są świadomi jak działa PFO i co robią Panowie Prezydenci. Każdy wysnuwa wnioski sam. Ja poddaję tylko wnioski do przemyślenia.
Nalezy sie spotkac osobiscie - wtedy mozna sie nawet sklocic o cos.
A kiedy przedstawiciele z Rady Federacji spotkali się z hodowcami w jakimś stowarzyszeniu? Wiem, że byli zapraszani po wielokroć i na takie formalne i mniej formalne spotkania ale niestety nadmiar pracy w PFO powodował, że nie mieli czasu. Nawet jeśli spotkanie miało dotyczyć organizacji Mistrzostw Polski.
PEACE! Laczy nas jedno hobby.
Mam nadzieję!