wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« : Maja 11, 2015, 11:32:54 » |
|
Ktoś tam w Radzie Federacji policzył,że wyjazd gdzieś tam,na mistrzostwa świata kosztował by był 12000 złociszy.No,bo hotel,bo jedzenie,bo przecież impreza trwa dwa tygodnie prawie... i nazbierało się.A najlepsze jest to,że niby nie ma komu jechać.A było blisko(Holandia?). Teraz jest daleko,więc tym trudniej będzie zorganizować wyjazd.I nikt z miłościwie nam panujących,nie jest w stanie rozkminić,co zrobić,żeby polscy hodowcy zaczęli się na rzeczonej imprezie pokazywać...Ba! Oni nawet nie mają chęci.Uważają,że polskie ptaki nie są dość dobre na takie zawody.Że nie ma sensu nawet tam jechać.Nie ma sensu przeznaczać pieniędzy.Jednym słowem(dwoma)kwintesencja optymizmu.I podłapują to młodzi hodowcy.Tak samo,jak młode harceny łapią czasem jakiś lęgowy badziew od starych ptaków. A skąd polscy hodowcy mają zagramanicznych zapoznawać?A gdzie te ptaki kupować?Jak Ojropę gonić,kiedy my nawet nie próbujemy? Ja to bym wziął te 12 klocków,wynajął jakiegoś spoko kampera za 6,wsadzil do niego 4 młodych chłopaków,wsadził im na łeb te 100 ptaków i wio!Trochę po rusku,ale co tam.Studenci dadzą radzę. Macie tu 6 na przeżycie,kampera sobie w ładnym miejscu postawcie,bratajcie się ze wszystkimi nacjami,na które natraficie,podzielcie się na zmiany,róbcie,co chcecie,tylko pilnujcie ptaków.Macie wczasy w Portugalii free,zajefajną wystawę,giełdę... I założę się,że ptaki wróciły by całe i zdrowe,nowe przyjaźnie zostałyby zawiązane,a chłopaki mogliby przeżyć podróż życia(przy odrobinie fantazji). Pozostaje kwestia tego,skąd zawezbrać setkę oskrzydlonych... Ja poślę pojedynkę,ten pośle pojedynkę,ten ma więcej szmalu,zapłaci za kolekcję...ziarnko do ziarnka... I więcej wiary.
potraktuj to z przymrużeniem oka
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maja 11, 2015, 02:13:08 » |
|
Ja to bym wziął te 12 klocków,wynajął jakiegoś spoko kampera za 6,wsadzil do niego 4 młodych chłopaków,wsadził im na łeb te 100 ptaków i wio!Trochę po rusku,ale co tam.Studenci dadzą radzę.
Weź, daj i zrób. I daj kampera studentom na 2 tygodnie - kanarki pójdą jako zagryzka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346
Kanarki harceńskie
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maja 11, 2015, 05:42:46 » |
|
Wynajem kampera 200-400 zl na dobę w zależności od sezonu. Do tego wadium okolo 2000pln. 100 ptaków w kamperze i 4 osoby? Moze być ciezko.
|
|
|
|
|
|
Sygnum (CIH) C-060 PZHKiPE oddział KNURÓW PFO CSO klub Radzionków
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maja 11, 2015, 07:25:29 » |
|
Studenci raczej się tym nie zajmą tak jak należ. Po prostu to muszą być hodowcy Ci którzy jadą na MŚ albo tacy co chcą mieć wczasy za free:) Zamiast kampera to lepiej van-a który ma ''regały'' na bokach na których można ułożyć klatki dzięki czemu będzie przewiem i wygodnie będzie się karmić i poić ptaki. 100 ptaków to jak by nie było jest dużo, ale może być mniej, tylko wtedy trzeba się liczyć że i pomoc ze strony COM i organizatora będzie mniejsza lub jej w cale nie będzie. W sekcji sędziów jest osoba która ma chody w COM to mogła by się już zainteresować tematem i dowiedzieć na jaką pomoc mogą liczyć hodowcy myślący o MŚ. Trzeba trzymać kciuki aby wyjazd się udał, trzeba też pomóc jak tylko można bo razem zdziała się więcej niż we dwie osoby. Jeśli by się przełożyło wszystko to co się piszę na prace to sukces murowany.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maja 11, 2015, 11:14:30 » |
|
Ja to bym wziął te 12 klocków,wynajął jakiegoś spoko kampera za 6,wsadzil do niego 4 młodych chłopaków,wsadził im na łeb te 100 ptaków i wio!
No to weź i załatw! W krytykowaniu jesteś dobry! Ale w organizacji to wydajesz się cienki jak komara szpic! Kampera jak chcesz, to Ci załatwię za 400zł na cały wyjazd. Mój brat ma, nie używa za często. Nie jakiś wypasiony, ale jak pisałeś: Studenci dadzą radzę. Nie wiem tylko, co ci studenci mają do rzeczy. Ale zaoszczędzisz, więcej Ci na zwiedzanie zostanie. Piszesz takie puste i nonsensowne rzeczy, że zmuszam się do ich przeczytania. Gadasz, gadasz, gadasz i nic z tego nie wynika... Nawet czasami mniej niż nic... Przestań się oglądać na innych, zrób coś sam. A najlepiej to zgłoś się do Prezydenta PFO, że od razu go zastąpisz i że w ogóle będzie zajebiście. Nie czekaj kolejnego roku, bo się odcisków palców nabawisz klepiąc pustactwo na kompie, oszczędź sobie cierpienia i medycynie na terapii. ZRÓB COŚ SAM!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 12, 2015, 08:30:07 » |
|
Tak jestem cienki z organizacji.Jak wszyscy razem zauważamy. Ale ja pomagam fizycznie.Innymi słowy noszę różne rzeczy.To jest moja działka.Dajesz łopatę-kopię,każesz nosić-noszę,stać-stoję.Przychodzę na jeden dzień.Uważam,że to i tak więcej niż niejeden hodowca robi dla PFO. I widzę,że zajmujecie się tylko sobą.A macie dbać o nas wszystkich.Kierować ludźmi we właściwy sposób. Żeby to,co Wy robicie moimi rękami,przynosiło efekt.Plus składka. Ja,prosty hodowca,chcę konkursu harcenów(i nieważne,kto zrobi-mogą kolorowcy),i chcę wysłać pojedynkę na mistrzostwa świata.Tyle.A konkursowi groziło odwołanie.Ot cała zadyma.Podstawowe moje prawa łamiecie i odznaki sobie przyznajecie.Na to się nie zgadzam. W Europie jesteśmy w czarnej dupie  Przeproszę prezydenta.Ciekawe,czy to opublikuje i zrozumie,o co mi chodzi.Bo może być fajnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maja 12, 2015, 08:46:12 » |
|
Ale ja pomagam fizycznie.Innymi słowy noszę różne rzeczy.To jest moja działka.
To trzymaj się tego i nie wymyślaj cudów. W Europie jesteśmy w czarnej dupie  raczej to drugie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maja 12, 2015, 10:18:21 » |
|
Ciebie zrobiłbym fotografem.Rządzić nie możesz.Przydasz się jako fotograf.I za to po 20 latach bycia kronikarzem federacji dostaniesz odznakę.To na poważnie Ci mówię.Nic innego nie rób.Fotografuj te ptaki,tą federację,twarze hodowców. Moje wymądrzanie się.DarekF,RNA07TE,tłumaczcie z Waszych na nasze artykuły z gazet,nie wiem,co Wam w łapy wpadnie.To nam się tu przyda.Tym,którzy nie znają języków obcych.I już sekcja.I punkcik w statucie odhaczony.I odznaka po 20 latach :)Super naprawdę RNA07TE działa.Ta kronika gniazda-pełen szacun,stary.Darek,rób to samo.Po dziesięciu,bo za uchodźstwo  W czasie,kiedy ja zamiatałbym podłogę,Wil.K mógłby usiąść gdzieś na godzinkę i poopowiadać hodowcom o ptakach.A klapuch by to fotografował.Kumacie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maja 12, 2015, 10:57:29 » |
|
Ciebie zrobiłbym fotografem.Rządzić nie możesz.Przydasz się jako fotograf.I za to po 20 latach bycia kronikarzem federacji dostaniesz odznakę.To na poważnie Ci mówię.Nic innego nie rób.Fotografuj te ptaki,tą federację,twarze hodowców. Moje wymądrzanie się.DarekF,RNA07TE,tłumaczcie z Waszych na nasze artykuły z gazet,nie wiem,co Wam w łapy wpadnie.To nam się tu przyda.Tym,którzy nie znają języków obcych.I już sekcja.I punkcik w statucie odhaczony.I odznaka po 20 latach :)Super naprawdę RNA07TE działa.Ta kronika gniazda-pełen szacun,stary.Darek,rób to samo.Po dziesięciu,bo za uchodźstwo Nie wiem o czym i do czego piszesz ?? Jakiej sekcji jakim statucie jakie odznaki ? Jakie uchodzstwo  Za duzo w Twojej wypowiedzi haotyzmu ktorego nie jestem wstanie ogarnac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maja 12, 2015, 11:10:05 » |
|
uśmiechnij się,chłopie  Powiedziałem tylko,że podoba mi się to,co robisz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maja 12, 2015, 11:21:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maja 12, 2015, 08:00:18 » |
|
Dajesz łopatę-kopię,każesz nosić-noszę,stać-stoję.Przychodzę na jeden dzień. nie dałem Ci łopaty, nie każe nosić ani stać. Ale jak każę Ci się zamknąć, to się zamkniesz? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maja 12, 2015, 08:30:33 » |
|
Nie ma tak dobrze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maja 12, 2015, 10:33:48 » |
|
DarekF,RNA07TE,tłumaczcie z Waszych na nasze artykuły z gazet,nie wiem,co Wam w łapy wpadnie.To nam się tu przyda.Tym,którzy nie znają języków obcych.Darek,rób to samo.Po dziesięciu,bo za uchodźstwo  Komu mam tłumaczyć ? dla PFO?  Jak federacja coś będzie chciała to mają mojego maila. Jeśli miałbym już coś tłumaczyć, pisać etc. to mam na to inne zastosowanie, tylko muszę mieć czas aby się za to zabrać. Z drugiej strony PFO ma swoich wybitnych ekspertów którzy mogą pisać/tłumaczyć o tym i o tam tym, ja jestem amatorka, to gdzie ja będę coś tłumaczył.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maja 13, 2015, 08:41:35 » |
|
No to weź i załatw! W krytykowaniu jesteś dobry! Ale w organizacji to wydajesz się cienki jak komara szpic! Kampera jak chcesz, to Ci załatwię za 400zł na cały wyjazd. Mój brat ma, nie używa za często. Nie jakiś wypasiony, ale jak pisałeś:
Jako organizacja,w której statucie użyto takich słów jak sportowa rywalizacja,honor,kultura,na pewno zadbalibyśmy o kampera Twojego brata. Myślę,że nie straciłby na takiej propozycji,organizacja odwdzięczyłaby się za taki gest.Ale muszą być na to pieniądze. I teraz załóżmy,że taki kamper już tam stoi a mistrzostwa trwają.Każdy,kto ma ochotę,może choćby stopem,z namiotem na plecach wyruszyć,do celu,jakim jest baza założona przez kamper,rozbić obok ten namiot(bo ciepło)i być na tej imprezie za śmiesznie małe pieniądze. Jest możliwość?Trzeba tylko kasy na wysłanie tego pieprzonego auta.Kto może jechać?Sędziowie,uczący się na sędziów,działacze,studenci zrzeszeni w federacji(bo nie będą im przeszkadzać polowe warunki),każdy,kto ma wolne.Taki wyjazd za darmo?Za czasów kawalerskich/studenckich 5 minut bym się nie zastanawiał. Za dnia pracujesz,wieczorem targasz do obozu Potrugalczyka i robisz mu balet,po którym tydzień trzeźwieć będzie.I nie zapomni polskiej gościnności. A rano trzeba wstać i iść do roboty,więc znów-kto może tego dokonać?Niezniszczalny polski student,który po prostu wstanie i pójdzie zamiast.Ja już po balecie rano modlę się o tabletkę i jutro  A student ma honor,nie zniszczy,jak wie,że pożyczone  Czy to może być alternatywa dla wypicowanego hotelu all-inclusive?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|