Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:02:25 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2015 r.  (Przeczytany 43754 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #90 : Sierpnia 03, 2015, 07:07:14 »

Papuga sam sobie na to zasłużył - zadaje pytania i podburza, ale sam nie potrafi na nic konkretnie odpowiedzieć. Przez jakiś czas siedzi cicho, a potem zadaje dokładnie te same pytania, mimo, że temat już został omówiony.

A ja myślę,że to konkretny i inteligentny człowiek,któremu należy się szacunek.Gdyby był głupkiem,też należałby mu się szacunek.Zwłaszcza dotyczy to członków RF.A prawda jest taka,że owe "omówienie" kończy  się na omówieniu.I stąd bierze się irytacja pewnej części środowiska hodowców-rozrastającej się części środowiska hodowców.
Polecam lekturę słów kolegi Marka,w której znajdziesz bardzo celnie wskazane przyczyny obecnego zniechęcenia hodowców do PFO i wskazówki,jak można spróbować zmienić tą bezpłciową organizację.
http://kanarki.eu/index.php?topic=1813.0

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #91 : Sierpnia 03, 2015, 08:10:09 »

Jak już pisałem - to nie jest forum PFO, porozmawiajmy o kanarkach.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #92 : Sierpnia 03, 2015, 08:25:18 »

Obce siły,które w najobrzydliwszy sposób szerzą zamęt opowiadając,że drożeje cukier,próbują wepchnąć naszą prężną organizację na zdradliwe wody!
Towarzysze!Potaniały lokomotywy!

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #93 : Sierpnia 04, 2015, 03:55:32 »

A czy istnieje forum pfo? Nie. Pisać można o wszystkim co związane z hodowlą ptaków a PFO jakby nie patrzeć jest powiązane z hodowlą.
Po prostu zwykły wykręt.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #94 : Sierpnia 04, 2015, 08:52:38 »

Po prostu zwykły wykręt.

Ależ nic nie stoi na przeszkodzie, żeby założyć forum PFO.
Tylko jestem ciekawy kto miałby na nim odpowiadać.
Nie zamierzam się wykręcać od niczego, nie wiem skąd u Ciebie takie podejście,
Po prostu mam już trochę dosyć naskakiwania raptem garstki osób na PFO, z których część nic nie robi tylko siedzi przed komputerem.
Irytujące jest tylko to, że niektórzy powtarzają swoje pytania i żadne odpowiedzi do nich nie docierają. Kopanie się z koniem nie ma sensu, więc przestaję.
Delegaci postanowili co postanowili, stowarzyszenia pokazały swoje zainteresowanie. A winę za to ponosi PFO,
bo przecież trudno szukać winnych wśród kolegów.

Jak ktoś ma pytania - staram się odpowiedzieć. Jak mogę coś zrobić to to zrobię. Ale nie ja sam organizuję OMP i nie ja sam decyduję o COMie, weterynarzach, klasach konkursowych itp. A, że tylko ja odpisuję na forum to tylko ja obrywam. Za Czeladź, za klasy konkursowe i przy okazji za opłaty na giełdzie. A czemu? Bo ktoś stwierdził, że zamiast podzielić wszystko jak miało być zrobione to zrobi to "tak jak zwykle", a że się zrobił bałagan i nikt nie zapłacił - przecież on nie może za to odpowiadać, prawda? A kto oberwał za to? A komu wygrażano, że się go pozbędą?
Pomyśl sobie o tym zanim stwierdzisz, że się wykręcam.
Uważam, że wszystkie możliwe i nie możliwe pretensje na PFO już zostały tutaj opowiedziane, przewałkowane i powtórzone kilka razy. Teraz musicie cierpliwie poczekać na wyniki, albo się uda coś wreszcie zrobić albo to wszystko się zawali.
Ale wiecie co? Wasz wybór. Wasz, nasz, czyli wszystkich hodowców. Albo wolimy narzekać albo coś zrobić.
A ja proponuję skończyć narzekać.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #95 : Sierpnia 07, 2015, 01:13:11 »

Jak to możliwe, że sponsorzy dali już kasę PFO na organizację OMP2015, a nie znają nawet miejsca OMP? PFO posiada tak duże zaufanie (ciekawe na czy oparte jest to zaufanie; zapewne na organizacji OMP2013 i OMP2014), czy też sponsorzy są tak naiwni?

Dla hodowców nie jest istotne czy papuga jest mądry czy głupi, ale miejsce i termin OMP to chyba istotne kwestie.

Też tak uważam, ale ciekaw jestem kto miałby je założyć i prowadzić? Okazuje się, że zamieszczenie notki o wystawie specjalistycznej w PFO trwa już sporo czasu i nie wiadomo kiedy się zakończy, to co mówić o forum.

o prostu mam już trochę dosyć naskakiwania raptem garstki osób na PFO, z których część nic nie robi tylko siedzi przed komputerem.
Garstka osób siedzi przed komputerem, a wszyscy pozostali są mocno zajęci organizacją OMP 2015. Zobaczymy jakie to będą mistrzostwa. Już nie mogę się doczekać.

Jak mogę coś zrobić to to zrobię. Ale nie ja sam organizuję OMP i nie ja sam decyduję o COMie, weterynarzach, klasach konkursowych itp. A, że tylko ja odpisuję na forum to tylko ja obrywam. Za Czeladź, za klasy konkursowe i przy okazji za opłaty na giełdzie. A czemu? Bo ktoś stwierdził, że zamiast podzielić wszystko jak miało być zrobione to zrobi to "tak jak zwykle", a że się zrobił bałagan i nikt nie zapłacił - przecież on nie może za to odpowiadać, prawda? A kto oberwał za to? A komu wygrażano, że się go pozbędą?
A co według Ciebie powinien robić wiceprezydent ds. organizacyjnych w Radzie Federacji PFO?

Już od grudnia 2014 r. hodowcy proponowali pomoc przy organizacji OMP i co z tego wyszło?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #96 : Sierpnia 07, 2015, 05:38:47 »

Po prostu zwykły wykręt.

Tylko jestem ciekawy kto miałby na nim odpowiadać.
Nie zamierzam się wykręcać od niczego, nie wiem skąd u Ciebie takie podejście,
Po prostu mam już trochę dosyć naskakiwania raptem garstki osób na PFO, z których część nic nie robi tylko siedzi przed komputerem.
Irytujące jest tylko to, że niektórzy powtarzają swoje pytania i żadne odpowiedzi do nich nie docierają. Kopanie się z koniem nie ma sensu, więc przestaję.
Delegaci postanowili co postanowili, stowarzyszenia pokazały swoje zainteresowanie. A winę za to ponosi PFO,
bo przecież trudno szukać winnych wśród kolegów.

Jak ktoś ma pytania - staram się odpowiedzieć. Jak mogę coś zrobić to to zrobię. Ale nie ja sam organizuję OMP i nie ja sam decyduję o COMie, weterynarzach, klasach konkursowych itp. A, że tylko ja odpisuję na forum to tylko ja obrywam. Za Czeladź, za klasy konkursowe i przy okazji za opłaty na giełdzie. A czemu? Bo ktoś stwierdził, że zamiast podzielić wszystko jak miało być zrobione to zrobi to "tak jak zwykle", a że się zrobił bałagan i nikt nie zapłacił - przecież on nie może za to odpowiadać, prawda? A kto oberwał za to? A komu wygrażano, że się go pozbędą?
Uważam, że wszystkie możliwe i nie możliwe pretensje na PFO już zostały tutaj opowiedziane, przewałkowane i powtórzone kilka razy. Teraz musicie cierpliwie poczekać na wyniki, albo się uda coś wreszcie zrobić albo to wszystko się zawali.
Ale wiecie co? Wasz wybór. Wasz, nasz, czyli wszystkich hodowców. Albo wolimy narzekać albo coś zrobić.
A ja proponuję skończyć narzekać.

Zgodzę się z Tobą, bo jakby nie było to w PFO jest więcej osób które powinny coś robić, a obrywa się tylko Tobie. Równie dobrze mógłbyś się wypiąć, i olewać całkowicie odpowiedzi na pytania, lub też usunąć konto.
Jednak mam wrażenie że jak już ktoś coś złego powie na PFO i zacznie się czepiać, to ten ktoś już jest FUJ mimo że mógłby pomóc. Przyjaźnić się nie trzeba ale pomoc jest ważna i moim zdaniem należy z niej korzystać jak tylko się da.

Jak już pisałem nie raz, brakuje takiego planu, np. rocznego czy półrocznego. Warto było by go mieć i przedstawić szerzej. Wtedy jest szansa że znajdą się osoby które będą mogły pomóc w czymś, bo mniej więcej każdy będzie wiedział czymś się będziecie zajmować w najbliższych miesiącach, i innym wypadku dostanie od Was odpowiedz aby przypomniał się za rok.

Jest też inna droga do ''lepszej komunikacji'' - newsletter. Wielu hodowców ma pocztę e-mail, a jeśli ktoś nie ma to ma telefon. Można raz w miesiącu wysyłać newsletter lub SMS-y ( kto co woli ) i informować ludzi o tym co się dzieje w PFO, nad czym pracujecie, jakiej pomocy potrzebowali byście w najbliższym czasie etc. zapisywać się do newslettera będą mogli oczywiście na stronie PFO.

To wcale nie jest drogie rozwiązanie i tłumaczyć Ci tego nie trzeba.

Innym ciekawym pomysłem jest książeczka PFO wydawana co 6 miesięcy, druk będzie z rabatem bo drukujecie co roku katalogi, także drukarnia da Wam rabat.

Jak zawsze oferuję swoją pomoc, i proszę nie sugeruj się tym czy jestem zwolennikiem czy przeciwnikiem PFO albo tym czy mnie lubisz czy nie bo te kwestie to mam tam gdzie ich miejsce, ale po prostu napisz - pomogę, pomyśle nad ciekawymi rozwiązaniami etc. Może coś się przyda.

CO do forum, jak by PFO miało robić takie forum, to raczej by długo nie przetrwało, ale dobrze by było aby było. zajmować się nim powinna osoba która się zajmuje komunikacją społeczną - obecnie brak takiej osoby. Jako organizacja musicie się godzić z tym że będą również osoby niezadowolone z działań PFO.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #97 : Sierpnia 07, 2015, 05:54:33 »

Jak to możliwe, że sponsorzy dali już kasę PFO na organizację OMP2015

Papuga, ale serio, skąd Ty takie informacje bierzesz?
Niby kto według Ciebie dał pieniądze? I komu? Nawet nie spytam ile...

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #98 : Sierpnia 07, 2015, 07:09:47 »

Po co newslettery czy sms-y, skoro jest strona internetowa? Każdy może sobie czytać do woli.
Forum PFO też jest niepotrzebne.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #99 : Sierpnia 07, 2015, 08:17:51 »

Po co newslettery czy sms-y, skoro jest strona internetowa? Każdy może sobie czytać do woli.
Forum PFO też jest niepotrzebne.

żeby było wygodniej. sprawdzając maila od razu masz info bez wchodzenia na stronę. A co z tymi którzy nie mają internetu? sms byłby przydatny.
jak zawsze są zwolennicy i przeciwnicy. każdy inaczej myśli.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #100 : Sierpnia 07, 2015, 10:17:03 »

Jestem takiego samego zdania jak Darek . Taki mail czy sms jest informacja bezposrednia i w pewien sposob odznacza srodowisko zainteresowane zdazeniem. Sam otrzymuje duzo smsow,listow, maili od poszczegolnych organizacji i jest to mile i zachecajace.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #101 : Sierpnia 10, 2015, 01:12:57 »

Jak to możliwe, że sponsorzy dali już kasę PFO na organizację OMP2015

Papuga, ale serio, skąd Ty takie informacje bierzesz?
Niby kto według Ciebie dał pieniądze? I komu? Nawet nie spytam ile...

Ja tam się nie znam,ale na pfo.info.pl stoi szyld"sponsorzy omp2015" a pod nim vl,animal,quiko,coś więc chyba jest wiadome/wynika z logiki.
newslettery-czemu nie,choć ja osobiście uciekam od wszystkich tych smyczy Umiech,ale skoro naród nalega...
Nie dziwię się klapuchowi,że ma dość obrywania,ale to niestety jest konsekwencja działań członków RF,a on,jako jedyny jest osiągalny.Powinien obrywać prezydent.
I powinni obrywać wielcy odznaczeni(w znakomitej wielkości) za zrobienie niczego i odebranie mendalu.
Jeśli chodzi o forum pfo,dlaczego nie przegadać tematów na 500 sposobów na forum?Przyjeżdżałoby się na walne tylko"klepnąć"to,nad czym już wszyscy się zastanowili,przemyśleli i wyrobili sobie własne zdanie(o ile są do tego zdolni).
PFO to nie jest elitarna organizacja dla wybranych,ale taka inna odmiana OSP,czy koła gospodyń wiejskich.Może więc warto czasem troszkę zejść na ziemię i po prostu zorganizować zrzutkę i wydać kasę.
Kogo chcemy tu przyciągnąć?Byle ziutka,który patrzy jak tu kasy nie wydać a wszystko mieć,czy może wolelibyśmy tych hodowców,którzy mają poważne hodowle i wolą płacić poważną kasę,poważnym związkom(np w Niemczech,czy Włoszech)osiągając tym samym pułap całkowicie poza naszym obecnym zasięgiem?Otóż ci poważni goście olewają nasze koło gospodyń.I będą olewać.A my robimy dobrze ziutkom,z którymi się nie da dogadać i jeszcze myślimy,że jesteśmy od nich zależni.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #102 : Sierpnia 10, 2015, 08:43:07 »

Ja tam się nie znam,ale na pfo.info.pl stoi szyld"sponsorzy omp2015" a pod nim vl,animal,quiko,coś więc chyba jest wiadome/wynika z logiki.

No owszem, w zeszłym roku wykupili reklamę na cały rok. Proste i logiczne.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #103 : Sierpnia 10, 2015, 10:06:16 »

Więc czemu nie udzielić jednaj,takiej właśnie prostej odpowiedzi,zamiast użerać się w 50 postów,wymyślać sobie i brnąć donikąd?
Ja bym się zajął kombinowaniem,skąd wziąć wolontariuszy na OMP Umiech
Może tak jakieś ogłoszonko,liścik?Ja wiem,że poprzedni nie zdziałał zbyt wiele,ale nie poddajemy się,walczymy!Może prezydent coś popełni,odezwę jakowąś spłodzi?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #104 : Sierpnia 10, 2015, 12:18:17 »

Więc czemu nie udzielić jednaj,takiej właśnie prostej odpowiedzi

Ponieważ nikt się nie pytał, tylko Papuga twierdzi, że PFO dostało pieniądze. I jak zwykle nie odpowiada na pytania.

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!