Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:36:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Izabelki  (Przeczytany 98988 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
sylabona
Go
« Odpowiedz #150 : Padziernika 02, 2013, 07:56:08 »

Pięknych kanarków się doczekałaś Umiech

nula
Go
« Odpowiedz #151 : Padziernika 02, 2013, 08:18:37 »

Piękne ptasiorki - jestem pod wrażeniem!!! Umiech

Granos
Go
« Odpowiedz #152 : Padziernika 02, 2013, 09:32:59 »

A jak mamy satynety ivoory? Rozumiem ,ze pastel redukuje same znaki melaninowe a ivoor lipochromowe tak? Czyli,ze ptak...moze być jednocześnei ivoorem i pastelem?

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 387

fan izabelek

« Odpowiedz #153 : Padziernika 03, 2013, 09:50:03 »

Walsnie tak.
Satynet zolty ivoor jest jak najbardziej mozliwy. 
Slowo pastell piszemy przy melaninach, a ivoor przy lipochromach. Nie koniecznie z myslnikami, ale dla zobrazowania je dodaje. 

Izabel-pastel zolty-ivoor. 
Czarny-pastel bialy recesywny.
Brunanty-pastel czerwony-ivoor. 
Zolty-ivoor.
Czerwony-ivoor.

Ivoor sa oczywiscie tez intensywne lub nieintensywne.  Ale tego jeszcze nie potrafie dobrze rozpoznac, moge sie tylko domyslic.  Co innego, jak ptak jest tylko lipochromowy.  Wtedy - najlepiej na czerwonych - widac intensywnosc lub jej brak. 

A co do moich ptakow, bo tak zachwalacie: 
one nie sa jakies super-hiper dobre.  Sa wsrod nich lepsze i gorsze, ale na wiekszej wystawie raczej nie mam co sie z nimi pokazywac.  Tym bardziej, ze w tym roku nie mam potomstwa od ptakow mistrza - tylko swoja mieszanke.  ....Moze za jakis czas dojde do jakiejs klasy.   Mrugnicie

Granos
Go
« Odpowiedz #154 : Padziernika 03, 2013, 10:31:04 »

A co do moich ptakow, bo tak zachwalacie:
one nie sa jakies super-hiper dobre.  Sa wsrod nich lepsze i gorsze, ale na wiekszej wystawie raczej nie mam co sie z nimi pokazywac.  Tym bardziej, ze w tym roku nie mam potomstwa od ptakow mistrza - tylko swoja mieszanke.  ....Moze za jakis czas dojde do jakiejs klasy.   Mrugnięcie

Najbardziej cieszy sukces własnych kombinacji Mrugnicie.

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #155 : Padziernika 03, 2013, 02:56:24 »

Dokladnie!  Umiech

nula
Go
« Odpowiedz #156 : Padziernika 03, 2013, 07:52:51 »

Dla każdego MIŁOŚNIKA ptaków, jego ptaki będą dla niego ( bez znaczenia jaka jest ocena na wystawach) NAJPIĘKNIEJSZE- i przecież o to chyba chodzi. Zadałaś mi zapytanie dlaczego te dwa grizlli to są moje "maskotki"- bo one są dla mnie naj, naj, naj...nie sprzedałabym je za żadne pieniądze Umiech

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #157 : Padziernika 03, 2013, 08:44:34 »

Duy umiech  Rencho.  Ja jestem troche inny milosnik raczej.  Bardzo krytycznie patrze na moje ptaszeta.  Dobrze, ze one przez to w kompleksy nie wpadaja.   Jzyk 

Jako hodowca nie przywiazuje sie do pojedynczych ptakow, choc je traktuje i poznaje jako kazdego z osobna, bo mam mala hodowle. Nadaje imiona ptakom ze stada hodowlanego - troche dla latwosci mowienia/pisania o nich, troche z checi na kreatywne podejscie do powagi hodowlanej, jaka panuje powszechnie.  Chichot 
Ale nie ma szans na konkretniejsze hodowanie, bez umiejetnosci rozstawania sie z wiekszoscia odchowanych braci skrzydlatych.  W koncu nie mam nieskonczenie wiele miejsca i chce to miejsce oddac w calosci do dyspozycji tym ptakom, ktore maja byc w dobrej kondycji przed legami i w czasie legow.  Tak, aby nie tylko miec sukces na wystawach, ale tez sprzedawac wyfruwane i zdrowe kanarki. 

Mam od paru dni malutkiego szeka w pokoju.  Nawet przez chwilke pomyslalam, ze go zatrzymam jako pupilka.  Ale jednak nie pasuje mi cos.  Spoko   W pokoju jest jednak ciagle jakis chaos - a w popmieszczeniu ptakow super spokoj, swiatlo zawsze takie samo, dziecko nie rzuca maskotkami, pies nie przychodzi niuchac...  Mrugnicie  Ptasiorek pojdzie do nowego wlasciciela, jak go sprawdze u lekarza - bo slyszalam pare razy jak glosno kichal/kaszlal.  Wzielam go od ludzi, ktorym przyfrunal do ogrodka - mieli go miesiac, ale mezczyzna dostal alergii.  Z widocznym zalem go oddawali.  Zadbam o niego.  Tylko na pewno nie puszcze go do moich ptakow.  W koncu fruwal nie wiadomo jak dlugo na wolnosci.  Takiejsuper mieszanki ziaren pewnie jescze nie widzial, bo pierwsze 2 dni prawie ciagle jadl.  Zaden moj kanarek takiej porcji w jeden dzien nie wyskubal do czysta.  Duy umiech

Taki:  Spoko  Jest mniejszy od kanarka kolorowego.

nula
Go
« Odpowiedz #158 : Padziernika 03, 2013, 09:44:07 »

Oczywiście masz racje - lepiej nie ryzykować swojej hodowli. Z tego co piszesz to Ty jesteś typowym hodowcą- wielki ukłon w Twoją stronę, ja jednak zaliczam się do typowych miłośników, chociaż muszę się pochwalić że "materiał genetyczny" do przyszłych lęgów nabyłam od hodowcy "z górnej półki", a co z tego będzie zobaczymy Mrugnicie
Przez wiele lat byłam właścicielką suni- chodziłam na wystawy psów, a jakże- co roku obowiązkowo; ale nigdy mnie nie korciło wystawić moją sunię- bo po prostu ONA była dla mnie najpiękniejsza, najmądrzejsza i nie było takiego medalu na który ona zasługiwała; i teraz mam tak samo z moimi ptasiorkami- nie wiem czy kiedyś dam się wciągnąć w wystawy, ale mam życiową zasadę: "nigdy nie mów nigdy"
Pozdrawiam

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #159 : Padziernika 03, 2013, 09:50:25 »

dobra zasada - tez nie lubie uzywac slowa nigdy.  Umiech

I dobrze, ze od dobrego hodowcy zakupilas ptaki.  Ja moje tez, nie myslac wtedy jeszcze ze bede hodowac - ot tylko tak w razie czego, jak by mnie wciagnelo... No i po paru tygodniach z nimi bylam juz rozpalona jak kometa. Heh..   Chichot

nula
Go
« Odpowiedz #160 : Padziernika 04, 2013, 07:42:41 »

No bo to jest tak: jak cię już człowieku dopadną te "kanarczane wirusy" to jesteś przegrany; wyrok zapadł: jest to choroba  nieuleczalna; nie ma żadnego na to leku; popadasz w "pozytywne zakręcenie" i szalejesz, szalejesz, aż budzisz się któregoś ranka i stwierdzasz,że nie masz gdzie spać następnej nocy, bo wszędzie klatki, klatki... Duy umiech a ty chory człowieczku nadal myślisz co wyjdzie w następnych lęgach:czy uda się wyhodować izabell  a może szeka a może faw, a może.... Co?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #161 : Padziernika 04, 2013, 08:03:00 »

budzisz się któregoś ranka i stwierdzasz,że nie masz gdzie spać następnej nocy, bo wszędzie klatki, klatki... Duy umiech a ty chory człowieczku nadal myślisz co wyjdzie w następnych lęgach:czy uda się wyhodować izabell  a może szeka a może faw, a może.... Co?

Hej, przestań pisać o moich prywatnych sprawach!
Aaaaa, piszesz ogólnie?
 Duy umiech Duy umiech Duy umiech

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #162 : Padziernika 04, 2013, 09:38:31 »

Hej, przestań pisać o moich prywatnych sprawach!
Aaaaa, piszesz ogólnie?

Myślałem, że mnie opisuje?
To z taką przypadłością jest nas więcej.

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen

fan izabelek

« Odpowiedz #163 : Padziernika 04, 2013, 09:57:34 »

Najtrudniej, jak sie ma niekanarkowego partnera.  Dostawiajac nowa klatke ogladam sie cichaczem czy nie zauwazy...
Zartuje oczywiscie.   Mrugnicie  Musze byc dla niego mila, bo mi znosi do piwnicy worki ze zrebkami.  Hhhhh...   Spoko

nula
Go
« Odpowiedz #164 : Padziernika 04, 2013, 10:39:16 »

No nie- to już nawet nie  e p i d e m i a tylko p a n d e m i a
Ale się pocieszyłam, że  nie jestem odosobnionym ciężkim przypadkiem...

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!